Coach de leerling

James Smith
27 augustus 2019

Auteur

  • James Smith
    James slaagde ooit cum laude voor een commerciële studie (HEAO) als ook voor een sociaal-agogische (CMV). En dat tekent hem wel ten voeten uit: als hij echt iets leuks vindt dan gaat hij daarvoor door het vuur. James heeft een brede interesse en beweegt zich makkelijk in heel verschillende werelden: grote en kleine organisaties, bedrijven en non-profitorganisaties, overheden en scholen. Als trainer, adviseur en dagvoorzitter weet James mensen goed te verbinden. Door zijn humoristische, toegankelijke en empathische stijl voelen mensen – jong en oud – zich snel bij hem op hun gemak. Hij trainde al vele teams docenten, leidinggevenden en coaches in hun communicatie met jongeren. Daarbij kan hij ook direct putten uit zijn ervaring met jongeren, want hij heeft veel voor een aantal onderwijsvernieuwende organisaties betekent. Thema’s als motivatie en mindset weet James te concretiseren in presentaties en trainingen.

Auteur

Het coachen van leerlingen en studenten wordt in het onderwijs steeds vanzelfsprekender. Of het nu om een wandelganggesprek of een mentorgesprek gaat. Tijdens de training Coach de leerling op woensdag 13 november 2019 a.s. voor SLB’ers, docenten, mentoren en zorgcoaches, gaan we in op het voeren van gesprekken en coachen van jongeren.

Het coachen van jongeren verloopt niet altijd zoals je wil. Zeker als het over serieuze onderwerpen of over hun (studie)keuzes gaat, vinden jongeren een 1-op-1-gesprek vaak spannend, waardoor ze gesloten, laconiek of ongemotiveerd kunnen lijken. Het is dan aan jou als volwassene om goed te luisteren en hier doorheen te prikken, want er kunnen verborgen hulpvragen in het gesprek te herkennen zijn. Hoe pak je dat het beste aan?

Het programma op hoofdlijnen
Tijdens de training Coach de leerling schetsen we eerst een theoretisch kader en illustreren dat met praktijkvoorbeelden. We behandelen wat communiceren met jongeren anders maakt, coachingsdidactiek en de belangrijkste basisvaardigheden. Je krijgt antwoord op vragen als: Waar moet je rekening mee houden als je praat met een puber? Hoe creëer je een veilige sfeer? Wat zijn de belangrijkste gespreksvaardigheden om te onthouden? Hoe stuur je op verbinding? Na de ochtend definieer je een persoonlijke uitdaging voor de middag.

Na de lunch gaan we aan de slag met het coachen van jongeren en je kiest daarbij een gesprekssituaties naar keuze. Je oefent 1-op-1 in kleine groepjes met een jongerenacteur. Deze jongeren (in de leeftijd 16 tot 25 jaar) zijn geschoold als trainingsacteur en zijn in staat om constructief feedback te geven. Elk gesprek wordt geëvalueerd, zodat je leert van de jongeren en ook van de coachgesprekken gevoerd door andere deelnemers.

Programma woensdag 13 november 2019
09.30   ontvangst met koffie/thee

10.00   start ochtendprogramma

12.30   lunchpauze

13.30   middagprogramma

16.00   afronden

16.30   napraten en drankje

17.00   einde

Na afloop van de training ontvang je een certificaat en één van onze boeken naar keuze.

Locatie

Amsterdam (locatie volgt).

Kosten
Deelname aan deze training bedraagt €495,- ex btw per persoon (inclusief lunch).

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Nadine (nadine@youngworks.nl).