Nieuw aanbod: 3-daagse opleiding Leerlingen Motiveren

James Smith
31 oktober 2019

Auteur

  • James Smith

    James Smith
    James slaagde ooit cum laude voor een commerciële studie (HEAO) als ook voor een sociaal-agogische (CMV). En dat tekent hem wel ten voeten uit: als hij echt iets leuks vindt dan gaat hij daarvoor door het vuur. James heeft een brede interesse en beweegt zich makkelijk in heel verschillende werelden: grote en kleine organisaties, bedrijven en non-profitorganisaties, overheden en scholen. Als trainer, adviseur en dagvoorzitter weet James mensen goed te verbinden. Door zijn humoristische, toegankelijke en empathische stijl voelen mensen – jong en oud – zich snel bij hem op hun gemak. Hij trainde al vele teams docenten, leidinggevenden en coaches in hun communicatie met jongeren. Daarbij kan hij ook direct putten uit zijn ervaring met jongeren, want hij heeft veel voor een aantal onderwijsvernieuwende organisaties betekent. Thema’s als motivatie en mindset weet James te concretiseren in presentaties en trainingen.

Auteur

Stimuleer & vergroot het eigenaarschap en leerplezier van jouw leerlingen

Veel onderwijsprofessionals willen weten hoe ze intrinsieke motivatie bij jongeren kunnen verhogen, zodat je het plezier vergroot en meer eigenaarschap creëert om te leren. Intrinsieke motivatie lijkt iets ongrijpbaars, want je kunt het niet bij iemand anders afdwingen. De kunst is om jongeren op een dusdanige manier te begeleiden en te inspireren dat ze uit zichzelf in beweging komen. Hiervoor hebben we een 3-daagse opleiding ontwikkeld die we samen met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) aanbieden.

Data en locatie
3 & 24 maart, 7 april 2020
Meeting Plaza Utrecht

Tijdens deze 3-daagse opleiding:
• Doe nieuwe kennis op over wat motivatie is en hoe het werkt in een school- en leeromgeving.
• Krijg praktische handvatten om het werken en leren met meer voldoening en plezier te stimuleren.
• Vertaal de inzichten naar je eigen praktijk en vergroot het eigenaarschap om te leren onder leerlingen (“Het zweet op de juiste rug”).
• Creëer een leeromgeving die nog betekenisvoller en plezieriger is voor zowel leerlingen als docenten zelf.

Waardevolle inzichten door het delen van ervaring
De motivatietheorie waar we mee werken is universeel en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek (Ryan en Deci). Alle praktijkvoorbeelden en tips die we delen halen we uit onze brede ervaring in het vo, mbo, hbo en wo. De opleiding is dan ook geschikt voor onderwijsprofessionals uit al die niveaus. Tijdens de opleiding bieden we verschillende integratieopdrachten aan om aan te sluiten op ieder niveau. Daarnaast zorgt het overstijgen van het onderwijsniveau voor waardevolle inzichten als het gaat om leren en motiveren van jongeren.

James Smith verzorgt de opleiding
Met veel bevlogenheid deelt James zijn praktijkervaring en kennis over het puberbrein, jongerentrends, motivatie en talentontwikkeling al een aantal jaren met onderwijs-professionals. In zijn inspiratiesessies en workshops staat altijd een praktische aanpak voorop. Zijn motto is: ‘Bedenken wat beter kan is goed, maar DOEN brengt ons echt verder!’ James coacht in zijn vrije tijd jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling en helpt ze met motivatie- en loopbaanvraagstukken.

Nieuwsgierig geworden of direct aanmelden?
Ga naar deze website om jezelf aan te melden of lees onze Brochure.
Vermeld bij je aanmelding dat je via Youngworks komt en maakt naast het Motivatie Binnenstebuiten boek dat je bij aanvang krijgt, kans op het boek Talent Binnenstebuiten.