Vacature: Adviseur/onderzoeker

Youngworks
6 mei 2022

Over Youngworks
Youngworks is een adviesbureau, gespecialiseerd in jongeren als doelgroep. Wij maken organisaties succesvol door steevast het perspectief van jongeren in te nemen. Dit doen we al sinds 1999 met een kernteam van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers. Wij werken veel voor klanten in onderwijs, arbeidsmarkt, leefstijl en media/cultuur. Stuk voor stuk belangrijke invloedssferen waarmee jongeren hun eigen toekomst, en die van ons, vormgeven.

Rol
We zijn op zoek naar een Adviseur/Onderzoeker. Je hebt in die functie een tweeledige rol:

  1. Advies: Je bent in staat om (1) scherpe doelgroepinzichten te formuleren, (2) klanten te adviseren over oplossingen voor hun probleem, en (3) deze ook te implementeren.
  2. Onderzoek: Je voert ook zelf onderzoek uit. Je baseert je advies op onderzoek bij de doelgroep, kennis van de markt en je eigen ervaring. De focus in onze methodieken ligt op kwalitatief en co-creatie onderzoek: face-2-face (interviews, groepsgesprekken) en online (communities, zoom-interviews). Daarbij kun je (kwantitatieve) data interpreteren.

Wij werken voor onze klanten in wisselende kleine teams, samengesteld uit onderzoekers, adviseurs, trainers en/of externe disciplines. Daarbij werken we in actieve werkvormen met onze klanten en in co-creatie met jongeren. In deze rol ben je voornamelijk actief in de onderwijs- en arbeidsmarkt.

Profiel
Voor deze functie zoeken we iemand met deze kenmerken:

  • een afgeronde, universitaire master;
  • minimaal 5 jaar werkervaring bij een onderzoeks- of adviesbureau;
  • ervaring met onderwijs- en/of arbeidsmarkt (keuzeproces jongeren);
  • analyseren: je kan goed een rode draad ontdekken, koppelen aan bestaande kennis/kaders en deze scherp verwoorden;
  • schrijven: je kan het advies zo opschrijven dat klanten het direct begrijpen, ook als ze niet bij het proces betrokken waren;
  • leiden: in het klantcontact en bij sessies met klantenteams.

Aanbod
Je gaat werken bij een bureau dat autonomie hoog in het vaandel heeft staan. We streven naar een gezonde balans tussen jouw leven, de opdrachten van onze klanten en het belang van ons bureau. We hebben een ondernemende cultuur, iedereen bij Youngworks wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren. We zijn een team van ondernemende professionals die zelf hun week indelen. Ons kantoor is in het centrum van Amsterdam, maar je hebt de vrijheid om het grootste deel van de tijd te werken waar je wilt. Je werk levert je een marktconforme beloning op en je draagt tegelijkertijd bij aan de ontwikkeling van jongeren, de vormgevers van de toekomst. 

Interesse?
We zoeken iemand die per 1 september kan starten. Stuur vóór 3 juni een mail met je motivatie en CV naar bart@youngworks.nl

Ook interessant voor jou