Youngworks geeft vorm aan Maatschappelijke Diensttijd

Youngworks
11 april 2019

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de ontdekkingsreis voor jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor hun toekomst. Youngworks is nauw betrokken bij de zogenaamde ontwerpfase van MDT vanuit haar research-, strategie- en communicatie-expertises De afgelopen maanden is er met jongeren, professionals, en maatschappelijke organisaties gewerkt aan het ontwerp: hoe geven we MDT vorm, wat zijn passende projecten? Hoe maken we MDT aantrekkelijk voor jongeren en hoe communiceer je erover met jongeren en andere doelgroepen?

Op 29 maart jl. verzamelden ruim 700 bezoekers, jongeren, professionals en overheden, zich in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek voor het MDT-festival. Doel: iedereen iets die te maken heeft met maatschappelijke diensttijd (MDT), bij elkaar brengen om kennis en ervaringen te delen.

De openingsact is voor Dylan. Voordat Dylan aan MDT begon, was hij dakloos en woonde bij het Leger des Heils. Tijdens zijn MDT-tijd maakte hij hier een rap over en laat deze nu aan de bezoekers in de zaal horen. Dylan zit ook in de video die Youngworks maakte van verschillende jongeren over MDT:

Kijk hier het videoverslag van de dag: