Onze kennis gebundeld

Boeken


Puberbrein binnenstebuiten
Het boek Puberbrein binnenstebuiten (geheel vernieuwde editie in 2019, meer dan 95.000 verkochte exemplaren) maakt inzichtelijk hoe jongeren zich tussen hun 10e en 25e ontwikkelen, en toont aan waarom ze juist dán behoefte hebben aan duidelijke grenzen en goede begeleiding.

Lees meer


Motivatie binnenstebuiten
Het boek Motivatie binnenstebuiten van Huub Nelis en Yvonne van Sark bevat meer dan 100 concrete tips om jongeren te helpen hun motivatie te ontdekken en is een praktisch en beeldend boek voor ouders, docenten en managers. De vernieuwde editie bevat een extra hoofdstuk over mentale gezondheid van jongeren.

Lees meer

Talent binnenstebuiten
Talent binnenstebuiten is hét boek over het stimuleren en ontdekken van talenten bij kinderen en jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Interessant voor ouders, docenten, stagebegeleiders, leermeesters, mentoren en managers.
Alleen als e-book verkrijgbaar:

Lees meer

Opgroeien terwijl de wereld in brand staat
Stel je voor: je bent de wereld, en jouw plek in die wereld, net aan het verkennen. En dan ontdek je dat wetenschappers het eens zijn over het feit dat klimaatverandering de aarde zo snel opwarmt dat grote delen van de planeet onleefbaar worden. Met als gevolg dat jongeren zich druk maken over hun toekomst. In het boek Opgroeien terwijl de wereld in brand staat geeft Yvonne van Sark een stem aan de jongere generatie voor wie een duurzame toekomst noodzakelijker is dan ooit.

Lees meer