Generatie (Z)elf

Verdiep je gespreksvaardigheden met jongerenacteurs

Hoe voer ik betere gesprekken met jongeren? Op welke manier maak ik verbinding, zodat mijn stagiair, meer van zichzelf laat zien? Hoe bereik ik die student tijdens een studieloopbaangesprek? Hoe bouw ik als leidinggevende een band op met een jonge collega tijdens diens eerste weken op de werkvloer? In de training ‘Communiceren met jongeren’ ga je met collega’s dieper in op deze en andere vragen. We delen onze jarenlange kennis- en (praktijk)ervaring in het effectief communiceren met jonge mensen. Je leert meer over gesprekstechnieken en over jongeren als gesprekspartner, en ontwikkelt nieuwe vaardigheden.

Wat kun je verwachten?

In een interactieve presentatie schetsen we een overview van Generatie Z. We schetsen de oorsprong van generatiedenken en laten zien hoe de tijdsgeest deze huidige generatie jongeren vormt. Tegelijk laten we ook zien dat veel gedragingen van Generatie Z horen bij hun jonge leeftijd en dus simpelweg van alle tijden zijn.
Na afloop heb je een frisse en aangescherpte blik op jongeren. Je hebt meer begrip en context opgedaan over Generatie Z en de behoeften ten aanzien van hun leef- en werkomgeving.

Varianten

Afhankelijk van jullie context kunnen we specifiek accenten leggen op bepaalde thema’s als de werkomgeving of de schoolsetting. Er vindt vooral altijd afstemming plaats door middel van een intakegesprek zodat we ons verhaal kunnen afstemmen op jullie situatie.

Waarom deze sessie?

De wereld verandert en jongeren veranderen daardoor mee. Tussen oudere generaties en de jongste generatie kan er een gevoel of besef van een generatiekloof ontstaan; op school, op de werkvloer of in de maatschappij. Tegelijk lezen we vaak grote claims over Generatie Z, die niet altijd onderbouwd zijn.
In deze sessie laten we de zin én de onzin van generatiedenken zien. Door inzicht te geven in Generatie Z voorkomen we onbegrip en laten we zien hoe je deze doelgroep het beste kunt begrijpen en bereiken.

Voor wie is deze sessie?

Voor professionals die meer willen weten over Generatie Z: onderwijsprofessionals, beleidsmakers, HR-medewerkers en medewerkers communicatie en marketing.

Hoe lang duurt de training?

3 tot 5 kwartier.

 

Wat kost het?

€ 1.750 (excl BTW) voor een sessie op locatie.

Te combineren met de volgende cursussen

Voorlichting geven aan studiekiezers

Verbeter je voorlichtingsverhaal! En sluit optimaal aan bij de behoeften en belevingswereld van (jonge) studiekiezers.

Voor meer informatie en mogelijkheden vul onderstaand formulier in: