Over ons

Team

Youngworks werkt in wisselende kleine teams van ondernemende professionals. Per opdracht stellen we een team samen uit onderzoekers, trainers, adviseurs en/of aanvullende disciplines uit ons netwerk. Bijvoorbeeld een wetenschapper, productdesigner of creatief. Dit team lost in actieve werkvormen met klanten en jongeren de uitdaging op.

Bart de Ridder


Directeur

Bart de Ridder
Bart is een man die heilig geloof in het getal drie, behalve als er iets te vieren valt. Dat laat meteen zien wat hij nog meer belangrijk vindt: delen van succes(sen) met alle betrokken  van Youngworks samen. Geregeld met andere organisaties, zoals Young Impact, Henry Handsome en Favela Street, om organisaties vanuit het perspectief van jongeren positief te veranderen.

Binnen Youngworks geeft Bart richting aan waar we als organisatie naar toe gaan, neemt graag beslissingen én is actief op strategische vragen van klanten. Hij geniet zichtbaar als er reuring is op kantoor waar hij geen weet van heeft.

Naast ondernemen is Bart ook een echte ondernemer. Stilzitten en niets doen zit niet in de aard van het beest. Hij is vader van drie jongens, altijd bezig, en gebruikt krachttraining en kickboksen als uitlaatklep.

Suzanne Dölle


Senior Onderzoeker

Suzanne Dölle, senior onderzoeker
Al vroeg wist Suzanne dat ze onderzoeker wilde worden. De hele dag door stelde ze vragen en las de bieb leeg. Ze startte als onderzoeker aan Tilburg University en schreef twee boeken over de gevolgen van echtscheiding voor jongeren. Daarna ging ze werken bij een Amsterdams bureau gespecialiseerd in marktonderzoek onder kinderen en jongeren.

Nu, vele jaren later, doet ze nog steeds onderzoek onder jonge doelgroepen. Onderzoek is echt haar ding. Nieuwsgierigheid is haar grote drijfveer. Bij elke nieuwe onderzoeksvraag begint het te borrelen en wil ze het vraagstuk helemaal doorgronden. Om haar opdrachtgevers te adviseren die, net als zijzelf, veel affiniteit hebben met hun doelgroep.

Dagelijks is Suzanne in gesprek met jongeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van studiekeuze tot schulden, social media tot museumbezoek, gezonde leefstijl tot mentaal welzijn. Door de ogen van jongeren naar het vraagstuk kijken, dat levert verrassende en cruciale inzichten op. In haar vrije tijd begeleidt ze jongeren met hun studiekeuze, onder meer voor JINC.

Yvonne van Sark


Adviseur, Partner

Yvonne van Sark, partner en adviseur
Al vanaf de start is Yvonne verbonden aan Youngworks. Jongeren blijven haar boeien! Net als het schrijven en delen van verhalen over deze leeftijdsgroep. Inmiddels bracht Yvonne vier boeken uit, waarvan drie samen met Youngworks-oprichter Huub Nelis. Haar nieuwste boek – ‘Opgroeien terwijl de wereld in brand staat’ – laat zien hoe jongeren de weg naar een duurzame toekomst versnellen.

Al tijdens haar studie politicologie was Yvonne geïnteresseerd in duurzaamheid. Ook buiten werk is duurzaamheid voor Yvonne een belangrijk thema. Ze woont met haar gezin in een duurzame drijvende woning, met zonnepanelen op het dak en strobalen in de muur.

Naast haar werkzaamheden voor Youngworks is Yvonne commissielid bij Fonds21 en bestuurslid bij Breekjaar. En in de vrije tijd die dán nog overblijft zingt, wandelt en yoga’t ze graag.

Joris Schuurman


Adviseur, Partner

Joris Schuurman, mede-eigenaar, onderzoeker en adviseur
Een scherpe analytische blik, grote mate van betrokkenheid én goede grappen. Met die drie elementen kunnen we Joris het beste typeren. Als onderzoeker en adviseur is hij al jaren een belangrijke spil in ons bureau, voor klanten en voor collega’s. Binnen ons bureau kijkt Joris hoe we ons kunnen ontwikkelen als team en in de onderzoeksmethodes en werkvormen die we gebruiken.

Joris heeft veel onderzoek gedaan naar drijfveren van jongeren; drijfveren die bepalen hoe jongeren in het leven staan. Een persoonlijke drijfveer van Joris zelf is het kunnen uitoefenen van maatschappelijke impact op het leven van jongeren. Daarin zijn jongeren een fascinerende doelgroep omdat er nog zoveel in hun leveren gebeurt, ze nog volop in ontwikkeling zijn en veel keuzes ten aanzien van hun toekomst moeten maken.

Buiten Youngworks begeleidt hij momenteel een student bij haar afstudeeropdracht, en zet hij zich in op de school van zijn kids. En ter ontspanning rent hij hier en daar een marathon.

Nadine Olsthoorn-Bos


Projectmanager

Nadine Bos, Projectmanager
Als je Youngworks belt, is de kans groot dat als eerste Nadine aan de lijn krijgt. Al ruim 15 jaar werkt Nadine met veel plezier, en in verschillende functies, voor Youngworks. Nu werkt Nadine vooral als Project Manager en plant ze in overleg met klanten de juiste trainer in voor elke training en inspiratiesessie die we verzorgen. En om gevoel te houden bij de jongerendoelgroep ondersteunt ze onderzoekers regelmatig als notulist.

Het allerleukste aan haar werk vindt Nadine het contact met klanten en collega’s met wie ze dagelijks samenwerkt. Ze heeft altijd een scherp oog voor hoe het met iedereen gaat. Daarbij weet ze ons als groep goed bij elkaar te brengen. Of je nou vast in dienst bent of niet; Nadine zorgt ervoor dat iedereen zich bij de familie voelt horen.

James Smith


Adviseur, Trainer

James slaagde ooit cum laude voor een commerciële studie (HEAO) als ook voor een sociaal-agogische (CMV). En dat tekent hem wel ten voeten uit: als hij echt iets leuks vindt dan gaat hij daarvoor door het vuur. James heeft een brede interesse en beweegt zich makkelijk in heel verschillende werelden: grote en kleine organisaties, bedrijven en non-profitorganisaties, overheden en scholen.

Als trainer, adviseur en dagvoorzitter weet James mensen goed te verbinden. Door zijn humoristische, toegankelijke en empathische stijl voelen mensen – jong en oud – zich snel bij hem op hun gemak. Hij trainde al vele teams docenten, leidinggevenden en coaches in hun communicatie met jongeren. Daarbij kan hij ook direct putten uit zijn ervaring met jongeren, want hij heeft veel voor een aantal onderwijsvernieuwende organisaties betekent. Thema’s als motivatie en mindset weet James te concretiseren in presentaties en trainingen.

In zijn vrije tijd spendeert James graag veel tijd met familie en vrienden. Lekker koken, gezelligheid aan tafel en outdoor activiteiten behoren tot zijn favoriete bezigheden. Wandelen en sporten doet hij niet alleen voor zijn plezier, maar ook voor Fitbit challenges. James is bloedfanatiek om tenminste iedere dag 10k stappen te halen.

Anne Lisa Mudde


Onderzoeker

Anne Lisa Mudde, adviseur en onderzoeker
Hoe vinden jongeren hun plek binnen de ‘volwassen’ samenleving? Die vraag intrigeert Anne Lisa. Aan de Vrije Universiteit liep ze als socioloog mee met een groep mbo-stagiaires in de Amsterdamse ouderenzorg. Haar bevindingen beschreef ze in een hoofdstuk van het boek Switchen en Klimmen.

Ook bij Youngworks komt die transitie van onderwijs naar de arbeidsmarkt veel terug in Anne Lisa’s werk over: LOB, studiekeuze en de keuze voor kansrijke sectoren als de techniek en de zorg. Waarbij ze geïnteresseerd is in jongeren en hun verschillende identiteiten en achtergronden. De inzichten die voortkomen uit de onderzoeken zet ze graag om naar leerzame en creatieve vormen van kennisdeling, of het nu een webinar, workshop of video is.

In het weekend is Anne Lisa veel buiten te vinden: op de fiets, met een bal aan haar voeten of met haar handen in de aarde. Aan het Hout-, en Meubileringscollege in Amsterdam leert ze ondertussen stoelen bekleden.

 

Marjolein Bos


Onderzoeker

Marjolein Bos, adviseur en onderzoeker
Een trotse stapelaar. Marjolein begon op vmbo tl en haalde uiteindelijk haar masterdiploma in Communicatiewetenschap (specialisatie: Youth & Media). Ze is van mening dat ook laatbloeiers als zij de kans moeten krijgen om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Zelf ondersteunt ze jongeren als carrière coach bij hun studiekeuze.

Binnen Youngworks zet Marjolein zich in voor studiegerelateerde en arbeidsmarktvraagstukken. Het allerleukste aan haar werk als onderzoeker vindt ze de gesprekken. Want jongeren verrassen haar elke keer weer. En het blijft een kunst om hen nét iets meer te laten vertellen dan dat ze in eerste instantie van plan waren.

In haar vrije tijd daagt ze zichzelf graag uit! In weer en wind zie je Marjolein buiten bewegen. Hardlopen, bootcamp, wandelen of wielrennen; met alle sporten maak je haar blij.

Marieke Walet


Onderzoeker

Marieke Walet, adviseur en onderzoeker
Tijdens haar Bachelor Communicatiewetenschap liep Marieke stage bij Youngworks. Om er nooit meer weg te gaan, want na het behalen van haar Research Master kwam ze fulltime in dienst.

Marieke wordt blij van onderzoekstrajecten waarbij ze kwalitatieve- en kwantitatieve methodes kan combineren. Waar in de wetenschap vaak een spanningsveld heerst tussen deze twee onderzoeksvelden, is Marieke juist van mening dat deze methodes elkaar goed kunnen versterken. En dan zijn de thema’s waar ze onderzoek naar doet ook nog eens heel veelzijdig en betekenisvol: van studiekeuzes tot de behoefte aan zingeving.

In het weekend zit Marieke niet stil. Elke zaterdag beleeft ze mooie avonturen bij scoutinggroep Wiawaha, waar ze leidinggeeft aan de welpen, een groep kinderen van 7 tot 12 jaar.

Ruby de Nijs


Onderzoeker

Ruby de Nijs, adviseur en onderzoeker
Tijdens haar bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen ontdekte Ruby de rode draad in wat ze interessant vond: jongeren! Het fascineert haar hoe de leefwereld van jongeren wordt beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen, en hoe zij tegelijkertijd deze ontwikkelingen ook deels teweegbrengen.

Na een stage bij Youngworks tijdens haar master Youth Studies, ging ze hier fulltime als onderzoeker aan de slag. Met veel plezier verdiept ze zich in de leefwereld van jongeren, waaronder de thema’s onderwijs en leefstijl.

Naast haar werk bij Youngworks is Ruby voorlichter bij Live Your Story. Met behulp van theater maakt ze maatschappelijke thema’s als drank- en drugsgebruik op middelbare scholen bespreekbaar. Theater is ook in haar vrije tijd een uitlaatklep: zodra ze haar laptop sluit, opent ze haar script om te repeteren voor een musicalvereniging.

Roel Homan


Marketeer

Roel Homan, Marketeer
Ruim 5 jaar geleden kwam Roel via een stage terecht bij Youngworks. Inmiddels is hij als jongste medewerker ‘een oude rot’. Bij Youngworks houdt hij zich vooral bezig met marketingtaken. Ontvang jij de maandelijkse nieuwsbrief al? Dan weet je nu dat hij achter die knoppen zit. Geïnspireerd door collega’s om verder te studeren, studeert Roel nu Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Verder is Roel groot ambassadeur van Alkmaar en een super fanatieke AZ-supporter. Hij heeft recent een eigen kledinglijn opgezet waardoor ook anderen nu hun liefde voor Alkmaar kunnen showen door het dragen van een T-shirt.

Original

Rebecca Trouwee


Adviseur, Trainer

Rebecca Trouwee
Rebecca is als socioloog mateloos geïnteresseerd in groepen mensen. Maar het blijft niet bij alleen observeren. Rebecca wil mensen graag bij elkaar brengen en iedereen onderdeel maken van het leerproces. Met haar enthousiasme lukt dat ook.

Daarbij brengt ze graag niet-standaard manieren in. Zoals wat sociologen breaching experiments noemen: wat gebeurt er zodra je afwijkt van de sociale regels en normen? Dan wordt duidelijk wat mensen belangrijk vinden. Met dat soort theatrale elementen prikkelt ze graag. Zelf speelt ze al jaren theater; daarom is ze ook zo enthousiast over het werken met jongerenacteurs. Door te oefenen en ervaringen te delen, ontstaat er ruimte voor reflectie en voor leren. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? En kan het eventueel ook anders?

Onderwerpen waar Rebecca graag over spreekt in relatie tot jongeren zijn Generatie Z, persoonlijke ontwikkeling, HR, onboarding van nieuwe medewerkers en cultuur.

Original

Miek Crouzen


Freelance Trainer

Miek Crouzen
Al toen Miek psychologie studeerde, wist ze dat ze na haar studie jonge mensen wilde helpen met dingen die je op school niet leert. Inmiddels, zo’n tien jaar later, staat die drijfveer nog altijd voorop in haar werk. Miek geeft trainingen over mentale gezondheid op middelbare scholen en de universiteit en ze heeft een eigen coachingspraktijk waar ook veel jongeren komen. Jongeren vindt ze de allermooiste doelgroep om mee te werken: midden in het leven, veranderlijk, eerlijk.

Daarbij heeft ze gaandeweg ontdekt dat volwassenen – ouders, docenten, leidinggevenden, noem maar op – vaak onderschatten wat voor verschil ze zouden kunnen maken in het leven van jongeren. Want je bent zelf ook jong geweest. En vanuit meer kennis over het puberbrein en trends onder jongeren kun je echt nader tot elkaar komen, bruggen slaan.

Naast haar fascinatie voor mensen, is Miek dol op honden, de stad, buiten zijn en analoge foto’s maken.

Original

Rutger van den Berg


Freelance Onderzoeker & Trendanalist

Rutger van den Berg, onderzoeker en adviseur
Een echte surfgek, die naar Den Haag verhuisde om voortaan op de fiets met zijn surfplank naar zee te kunnen.

Al ruim 11 jaar als onderzoeker en adviseur verbonden aan Youngworks. Als communicatie- en geesteswetenschapper is Rutger sterk gefascineerd door de interactie tussen jongeren en hun volwassen omgeving. Wat vormt de vormgevers van de toekomst en hoe kunnen we hier invloed op uitoefenen? Want als Rutger ergens van overtuigd is, dan is het dat we jongerentrends niet alleen moeten volgen, maar dat organisaties juist een waardevolle sociaal-maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

Rutger verdiept zich net zo makkelijk in actuele jongerencultuur als in klassieke en hedendaagse filosofische werken. Die kennis deelt hij enthousiast in lezingen en artikelen over Gen Z, Milennials en jongerentrends in het algemeen.

Original

Madelon Vriezen


Freelance Onderzoeker & Adviseur

Bas Brouwer


Bas Brouwer, Finance & Operations
Voor een kop koffie kun je bij Bas veel gedaan krijgen. Hoewel…. die koffie is eigenlijk niet nodig want Bas is van nature heel servicegericht. Als manager Finance & Operations zorgt hij al negen jaar dat iedereen bij Youngworks aan het werk kan en dat alle bedrijfsprocessen goed lopen. Van vergoedingen aan jongeren tot AVG-kwesties; van computers tot facturen en betalingen; zorgen dat alles goed draait is zijn motto

In zijn vrije tijd helpt hij dus ook regelmatig mensen met financiële vragen. Een belastingaangifte of een andere vraag? Geef maar hier, ik heb het zo gedaan.

Als vader van kleine kinderen is Bas’ agenda verder vaak gevuld. Gelukkig komt hij af en toe nog toe aan kickboksen en voetballen met vrienden. Een jaarlijks hoogtepunt is voor Bas de skivakantie. Eerst de jaarrapportage op orde en dan met vrienden de Oostenrijkse bergen in.

Youngworks als werkgever

Ons kantoor zit onder de oudste studentenflat in het centrum van Amsterdam. Daar komen we elke maandag samen, om de week in te delen en ervaringen en nieuwtjes uit de jongerenwereld uit te wisselen.
De rest van de week vliegt iedereen in en uit voor opdrachten voor onze klanten. Youngworks heeft autonomie hoog in het vaandel staan. We delen onze eigen tijd in, waarbij we gaan voor een gezonde balans tussen projecten en ieders privé leven. Daarnaast bieden we ruimte om je in eigen thema’s of vaardigen te verdiepen.
Als het maar bijdraagt aan onze gezamenlijke missie: een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren, de vormgevers van de toekomst.