Blended leren met Youngworks

De Youngworks Academy biedt teamtrainingen aan volgens het concept van blended learning. Dat is een leermethode die fysieke trainingen combineert en integreert met een online cursus. Daarbij werken we in drie stappen:

  1. We starten standaard met een online kickoff. Hierbij licht de trainer de leerdoelen en het traject toe. We maken afspraken met het team over de voorbereiding en deadlines.
  2. De deelnemers bereiden zich individueel en op eigen tempo voor met het online cursusmateriaal dat toegankelijk is via onze leeromgeving jongerenalsdoelgroep.nl.
  3. Tijdens een live bijeenkomst op locatie gaan we vervolgens met het hele team aan de slag om opgedane inzichten in opdrachten uit te werken en gezamenlijk toe te passen, onder leiding van een trainer van Youngworks.

Waarom blended leren?

Youngworks kiest voor blended learning om een aantal redenen:

  • Het is efficiënt: met online video’s kunnen deelnemers snel en flexibel kennis verwerven. Daardoor houden we in fysieke sessies veel meer tijd over voor de toepassing.
  • Het is flexibel: deelnemers plannen zelf wanneer ze de online modules en opdrachten doorlopen. Hierdoor is er minder tijd nodig om gezamenlijk uit te roosteren.
  • Het is gevarieerd: in de online omgeving houden we deelnemers met diverse voorbeelden, filmpjes, opdrachten en quizvragen bij de les en gemotiveerd om door te leren.
  • Het is modulair: we bieden optioneel veel extra informatie en tips. Deelnemers kunnen zo uitgebreid of globaal door het cursusmateriaal gaan als ze zelf willen.
  • De fysieke sessies winnen enorm aan kwaliteit en output als iedereen zich goed heeft voorbereid. Tijdens de online kick-off vragen we daarom ook commitment van de deelnemers.
  • Na afloop blijft het online cursusmateriaal beschikbaar als naslagwerk.

Bekijk hier ons aanbod van teamtrainingen. Of plan vrijblijvend een gesprek in om meer te horen over de mogelijkheden voor jouw team.

Petra Vandersteen, ROC Midden Nederland

"Als opdrachtgever en deelnemer kan ik zeggen dat het blended leren ons goed is bevallen!

Na de kick-off konden de docenten op eigen tempo en op hun eigen moment de lessen volgen waardoor het goed aansloot bij ieders leerbehoefte. Als je dit klassikaal had gedaan, was dit lastiger geweest.

Het was vervolgens fijn om bij de gezamenlijke afsluiting met de trainer in gesprek te gaan over de inzichten. Goed om te zien dat iedereen zich in de lesstof had verdiept!"