Over ons

Team

Youngworks werkt in wisselende kleine teams van ondernemende professionals. Per opdracht stellen we een team samen uit onderzoekers, trainers, adviseurs en/of aanvullende disciplines uit ons netwerk. Bijvoorbeeld een wetenschapper, productdesigner of creatief. Dit team lost in actieve werkvormen met klanten en jongeren de uitdaging op.

Anne Lisa Mudde, adviseur en onderzoeker
Hoe vinden jongeren hun plek binnen de ‘volwassen’ samenleving? Die vraag intrigeert Anne Lisa. Aan de Vrije Universiteit liep ze als socioloog mee met een groep mbo-stagiaires in de Amsterdamse ouderenzorg. Haar bevindingen beschreef ze in een hoofdstuk van het boek Switchen en Klimmen.

Ook bij Youngworks komt die transitie van onderwijs naar de arbeidsmarkt veel terug in Anne Lisa’s werk over: LOB, studiekeuze en de keuze voor kansrijke sectoren als de techniek en de zorg. Waarbij ze geïnteresseerd is in jongeren en hun verschillende identiteiten en achtergronden. De inzichten die voortkomen uit de onderzoeken zet ze graag om naar leerzame en creatieve vormen van kennisdeling, of het nu een webinar, workshop of video is.

In het weekend is Anne Lisa veel buiten te vinden: op de fiets, met een bal aan haar voeten of met haar handen in de aarde. Aan het Hout-, en Meubileringscollege in Amsterdam leert ze ondertussen stoelen bekleden.

Anne-Marijn Muis
Anne-Marijn is bijna klaar met haar master ‘Youth Studies’ aan de UU. Als afstudeerstage ondersteunt ze Youngworks bij verschillende projecten. 

Menselijk gedrag fascineert Anne-Marijn. Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier? Extra interessant wordt het voor Anne-Marijn als daarbij verschillen in culturele achtergrond meespelen. Dit ontdekte ze toen ze een half jaar in Zuid-Korea studeerde, en in Nederland waar ze als buddy de Nederlandse cultuur en het Utrechtse studentenleven aan internationale studenten introduceerde. Mensen uit verschillende culturen kunnen hele andere drijfveren hebben in het leven. Omdat vooral adolescenten erg worden gevormd door hun omgeving en cultuur, maar zelf ook de toekomst daarvan in de hand hebben, vind Anne-Marijn het superleuk om met deze doelgroep te werken.

Daarnaast vindt Anne-Marijn mentaal welzijn en zelfontplooiing erg belangrijk. Deze drijfveer kan ze goed kwijt in haar bestuursfunctie als nestor bij dispuut Adesse. Hier is ze verantwoordelijk voor het mentaal en geestelijk welzijn en organiseert ze avonden met een maatschappelijk thema voor een gezellige groep meiden. 

Waar de toekomst haar zal brengen; dat is voor Anne-Marijn nog één grote verrassing. Waar ze merkt dat ze onderzoek doen leuk vindt, is ze ook geïnteresseerd in lesgeven, coaching of zelfs een eigen koffietent openen. Ze wil uitdagingen met beide handen aangrijpen en kan dan ook niet wachten om te zien wat er allemaal op haar pad komt.

Bart de Ridder, strateeg en partner
Bart is een man die heilig geloof in het getal drie, behalve als er iets te vieren valt. Dat laat meteen zien wat hij nog meer belangrijk vindt: delen van succes(sen) met alle betrokken  van Youngworks samen. Geregeld met andere organisaties, zoals Young Impact, Henry Handsome en Favela Street, om organisaties vanuit het perspectief van jongeren positief te veranderen.

Binnen Youngworks is Bart actief op strategische vragen van klanten en houdt hij zich bezig met de Youngworks Academy. Hij geniet zichtbaar als er reuring is op kantoor waar hij geen weet van heeft.

Naast ondernemen is Bart ook een echte ondernemer. Stilzitten en niets doen zit niet in de aard van het beest. Hij is vader van drie jongens, altijd bezig, en gebruikt krachttraining en kickboksen als uitlaatklep.

Bas Brouwer, Finance & Operations
Voor een kop koffie kun je bij Bas veel gedaan krijgen. Hoewel…. die koffie is eigenlijk niet nodig want Bas is van nature heel servicegericht. Als manager Finance & Operations zorgt hij al negen jaar dat iedereen bij Youngworks aan het werk kan en dat alle bedrijfsprocessen goed lopen. Van vergoedingen aan jongeren tot AVG-kwesties; van computers tot facturen en betalingen; zorgen dat alles goed draait is zijn motto

In zijn vrije tijd helpt hij dus ook regelmatig mensen met financiële vragen. Een belastingaangifte of een andere vraag? Geef maar hier, ik heb het zo gedaan.

Als vader van kleine kinderen is Bas’ agenda verder vaak gevuld. Gelukkig komt hij af en toe nog toe aan kickboksen en voetballen met vrienden. Een jaarlijks hoogtepunt is voor Bas de skivakantie. Eerst de jaarrapportage op orde en dan met vrienden de Oostenrijkse bergen in.

Charlot van Deijk, adviseur en onderzoeker
Koog aan de Zaan, kwam Hendrik Haan daar niet vandaan? Zeker! En uit dit pittoreske dorp komt ook Charlot, die ons team als adviseur en onderzoeker versterkt. 

Charlot liep voor haar bachelor toegepaste psychologie aan de HvA stage bij Youngworks en is daarna blijven plakken. Nadenken over menselijk gedrag vindt ze enorm interessant; wat drijft mensen en hoe kun jij anderen ondersteunen met inzichten en praktische tips? Ze belandde bij deze studie via een kleine omzwerving. Na een jaar sociaal-pedagogisch hulpverlening wist ze dat haar toekomst niet in de hulpverlening ligt. 

Voorlopig reist ze voor Youngworks het hele land door om veel gesprekken met jongeren over hun Maatschappelijke Diensttijd te voeren en vast te leggen. Maar ze hoopt ook in 2024 nog een grote reis maken. 

Finn Pont, stagiair
Finn is twintig jaar oud en geboren in Amsterdam. Na zijn middelbare schooltijd te hebben afgerond vertrok hij voor een tussenjaar naar Tanzania. Terug in Nederland begon Finn aan de opleiding Toegepaste Psychologie aan de HvA. Hij vindt menselijk gedrag heel interessant en denkt graag na over waarom mensen de dingen doen die ze doen. Hij wil zich hier graag nog verder in ontwikkelen, dus na het afronden van zijn bachelor overweegt hij een master psychologie te gaan volgen op de universiteit.  

Finn helpt Youngworks bij het uitbreiden en integreren van de online academy. Hij heeft ervaring opgedaan als opnameleider met het maken van online opvoedcolleges en die frisse en creatieve blik kunnen we bij Youngworks goed gebruiken. Verder draait Finn mee op allerlei projecten om een beetje te kunnen proeven en kijken wat hem echt interesseert. Hij zal daarom ook onderzoek gaan doen door met jongeren in gesprek te gaan over hun Maatschappelijke Diensttijd.  

In zijn vrije tijd voetbalt Finn graag en geniet hij van wat de stad Amsterdam hem brengt.

James Smith
James slaagde ooit cum laude voor een commerciële studie (HEAO) als ook voor een sociaal-agogische (CMV). En dat tekent hem wel ten voeten uit: als hij echt iets leuks vindt dan gaat hij daarvoor door het vuur. James heeft een brede interesse en beweegt zich makkelijk in heel verschillende werelden: grote en kleine organisaties, bedrijven en non-profitorganisaties, overheden en scholen.

Als trainer, adviseur en dagvoorzitter weet James mensen goed te verbinden. Door zijn humoristische, toegankelijke en empathische stijl voelen mensen – jong en oud – zich snel bij hem op hun gemak. Hij trainde al vele teams docenten, leidinggevenden en coaches in hun communicatie met jongeren. Daarbij kan hij ook direct putten uit zijn ervaring met jongeren, want hij heeft veel voor een aantal onderwijsvernieuwende organisaties betekent. Thema’s als motivatie en mindset weet James te concretiseren in presentaties en trainingen.

Joris Schuurman, directeur en partner

Een scherpe analytische blik, grote mate van betrokkenheid én goede grappen. Met die drie elementen kunnen we Joris het beste typeren. Hij is al jaren een belangrijke spil in ons bureau, voor klanten en voor collega’s. Binnen ons bureau kijkt Joris vanuit zijn rol als directeur hoe we ons kunnen ontwikkelen als team, in onze werkwijze en onze producten.

Joris heeft veel onderzoek gedaan naar drijfveren van jongeren; drijfveren die bepalen hoe jongeren in het leven staan. Een persoonlijke drijfveer van Joris zelf is het kunnen uitoefenen van maatschappelijke impact op het
leven van jongeren. Daarin zijn jongeren een fascinerende doelgroep omdat er nog zoveel in hun leveren gebeurt, ze nog volop in ontwikkeling zijn en veel keuzes ten aanzien van hun toekomst moeten maken.

Buiten Youngworks begeleidt hij momenteel een student bij haar afstudeeropdracht, en zet hij zich in op de school van zijn kids. En ter ontspanning rent hij hier en daar een marathon.

Marjolein Bos, adviseur en onderzoeker
Een trotse stapelaar. Marjolein begon op vmbo tl en haalde uiteindelijk haar masterdiploma in Communicatiewetenschap (specialisatie: Youth & Media). Ze is van mening dat ook laatbloeiers als zij de kans moeten krijgen om zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Zelf ondersteunt ze jongeren als carrière coach bij hun studiekeuze.

Binnen Youngworks zet Marjolein zich in voor studiegerelateerde en arbeidsmarktvraagstukken. Het allerleukste aan haar werk als onderzoeker vindt ze de gesprekken. Want jongeren verrassen haar elke keer weer. En het blijft een kunst om hen nét iets meer te laten vertellen dan dat ze in eerste instantie van plan waren.

In haar vrije tijd daagt ze zichzelf graag uit! In weer en wind zie je Marjolein buiten bewegen. Hardlopen, bootcamp, wandelen of wielrennen; met alle sporten maak je haar blij.

Marloes Brunsting, adviseur en onderzoeker
Marloes start haar werkdag in de trein naar Amsterdam, waar ze van een meegebrachte kop thee geniet. Daar wordt haar nieuwsgierigheid naar mensen al aangewakkerd. Waarom zijn al deze andere mensen hier? Waar gaan ze naartoe? Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Deze nieuwsgierige blik komt goed van pas in haar werk als onderzoeker bij Youngworks.  

Als antropoloog met specialisaties in genderstudies en sociologie onderzoekt Marloes het liefst thema’s die er toe doen, zoals kansengelijkheid. Want Marloes draagt graag haar steentje bij aan een betere wereld. Zo is ze in haar vrije tijd actief lid bij Amnesty International. 

 Naast haar fascinatie voor mensen, leert Marloes zichzelf de meest uiteenlopende dingen aan: zo spreekt ze al vier (!) talen en bekwaamt ze zich nu in Britse gebarentaal, kan ze drummen en vermaakt ze af en toe kleren zodat ze die niet hoeft weg te gooien. 

Miek Crouzen
Al toen Miek psychologie studeerde, wist ze dat ze na haar studie jonge mensen wilde helpen met dingen die je op school niet leert. Inmiddels, zo’n tien jaar later, staat die drijfveer nog altijd voorop in haar werk. Miek geeft trainingen over mentale gezondheid op middelbare scholen en de universiteit en ze heeft een eigen coachingspraktijk waar ook veel jongeren komen. Jongeren vindt ze de allermooiste doelgroep om mee te werken: midden in het leven, veranderlijk, eerlijk.

Daarbij heeft ze gaandeweg ontdekt dat volwassenen – ouders, docenten, leidinggevenden, noem maar op – vaak onderschatten wat voor verschil ze zouden kunnen maken in het leven van jongeren. Want je bent zelf ook jong geweest. En vanuit meer kennis over het puberbrein en trends onder jongeren kun je echt nader tot elkaar komen, bruggen slaan.

Naast haar fascinatie voor mensen, is Miek dol op honden, de stad, buiten zijn en analoge foto’s maken.

Mirthe Zonneveld, onderzoeksassistent
Mirthe liep stage bij Youngworks en is inmiddels afgestudeerd, bachelor communicatiewetenschap aan de UvA. Momenteel werkt ze voor Youngworks en door haar onderzoek dat ze deed wil ze deel gaan nemen aan een academische research master. Communicatie fascineert haar. Zij is geïntrigeerd door hoe een klein verschil in communicatie al een grote verandering teweeg kan brengen. Zo voerde ze voor haar thesis onderzoek uit naar woordkeuze in een bericht over het minderen van vleesconsumptie; een kleine verandering in de tekst bleek al een effect te sorteren waardoor we niet een ander overtuigen minder vlees te eten, maar iemand zichzelf hiertoe overtuigt.

Doordat ze een onderzoeksstage loopt bij Youngworks is ze erachter gekomen dat ze deel wil nemen aan een academische research master. Al sinds de bovenbouw op de middelbare school geeft ze wiskundebijles aan middelbare scholieren. Met deze master hoopt ze les te kunnen gaan geven aan de universiteit en ditmaal haar passie voor communicatie over te mogen brengen op anderen. 

Eén beeld zegt volgens Mirthe overigens vaak nog meer dan duizend woorden. Daarom werkt ze naast haar studie als portretfotografe. Ze legt daarbij mensen op hun mooist vast en vertelt verhalen met haar beelden. In de zomers fotografeert ze ook wel surfers aan de kust en als het even kan pakt ze zelf ook wat golven. In de winters kan je haar juist van de bergen af zien skiën. En naast bergsport sport Mirthe ook een berg; ze staat vijf keer per week in de sportschool.

Nadine Bos, Projectmanager
Als je Youngworks belt, is de kans groot dat als eerste Nadine aan de lijn krijgt. Al ruim 15 jaar werkt Nadine met veel plezier, en in verschillende functies, voor Youngworks. Nu werkt Nadine vooral als Project Manager en plant ze in overleg met klanten de juiste trainer in voor elke training en inspiratiesessie die we verzorgen. En om gevoel te houden bij de jongerendoelgroep ondersteunt ze onderzoekers regelmatig als notulist.

Het allerleukste aan haar werk vindt Nadine het contact met klanten en collega’s met wie ze dagelijks samenwerkt. Ze heeft altijd een scherp oog voor hoe het met iedereen gaat. Daarbij weet ze ons als groep goed bij elkaar te brengen. Of je nou vast in dienst bent of niet; Nadine zorgt ervoor dat iedereen zich bij de familie voelt horen.

Rebecca Trouwee
Rebecca is als socioloog mateloos geïnteresseerd in groepen mensen. Maar het blijft niet bij alleen observeren. Rebecca wil mensen graag bij elkaar brengen en iedereen onderdeel maken van het leerproces. Met haar enthousiasme lukt dat ook.

Daarbij brengt ze graag niet-standaard manieren in. Zoals wat sociologen breaching experiments noemen: wat gebeurt er zodra je afwijkt van de sociale regels en normen? Dan wordt duidelijk wat mensen belangrijk vinden. Met dat soort theatrale elementen prikkelt ze graag. Zelf speelt ze al jaren theater; daarom is ze ook zo enthousiast over het werken met jongerenacteurs. Door te oefenen en ervaringen te delen, ontstaat er ruimte voor reflectie en voor leren. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? En kan het eventueel ook anders?

Onderwerpen waar Rebecca graag over spreekt in relatie tot jongeren zijn Generatie Z, persoonlijke ontwikkeling, HR, onboarding van nieuwe medewerkers en cultuur.

Ruby de Nijs, adviseur en onderzoeker
Tijdens haar bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen ontdekte Ruby de rode draad in wat ze interessant vond: jongeren! Het fascineert haar hoe de leefwereld van jongeren wordt beïnvloed door maatschappelijke ontwikkelingen, en hoe zij tegelijkertijd deze ontwikkelingen ook deels teweegbrengen.

Na een stage bij Youngworks tijdens haar master Youth Studies, ging ze hier fulltime als onderzoeker aan de slag. Met veel plezier verdiept ze zich in de leefwereld van jongeren, waaronder de thema’s onderwijs en leefstijl.

Naast haar werk bij Youngworks is Ruby voorlichter bij Live Your Story. Met behulp van theater maakt ze maatschappelijke thema’s als drank- en drugsgebruik op middelbare scholen bespreekbaar. Theater is ook in haar vrije tijd een uitlaatklep: zodra ze haar laptop sluit, opent ze haar script om te repeteren voor een musicalvereniging.

Rutger van den Berg, onderzoeker en adviseur
Een echte surfgek, die naar Den Haag verhuisde om voortaan op de fiets met zijn surfplank naar zee te kunnen.

Al ruim 11 jaar als onderzoeker en adviseur verbonden aan Youngworks. Als communicatie- en geesteswetenschapper is Rutger sterk gefascineerd door de interactie tussen jongeren en hun volwassen omgeving. Wat vormt de vormgevers van de toekomst en hoe kunnen we hier invloed op uitoefenen? Want als Rutger ergens van overtuigd is, dan is het dat we jongerentrends niet alleen moeten volgen, maar dat organisaties juist een waardevolle sociaal-maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

Rutger verdiept zich net zo makkelijk in actuele jongerencultuur als in klassieke en hedendaagse filosofische werken. Die kennis deelt hij enthousiast in lezingen en artikelen over Gen Z, Milennials en jongerentrends in het algemeen.

Sjanne de Haan, marketeer
Sjanne groeide op op een boerderij tussen Apeldoorn en Zwolle en fietste als tiener elke dag meer dan 30 kilometer naar haar middelbare school. Daar bouw je conditie mee op, en doorzettingsvermogen. En dan moest ze na schooltijd ook nog eens snel naar huis om haar paard te trainen, waarmee ze in het weekend vaak meedeed aan wedstrijden. Echt veel tijd voor typische puberdingen was er dus niet. 

Na haar middelbare school trok Sjanne naar Haarlem om er Media en Entertainment Management te studeren. Een aantal jaren in de Randstad volgden, maar Sjanne miste de nuchterheid en schoonheid die het oosten van het land te bieden heeft. Inmiddels heeft ze de gouden combinatie gevonden: wonen in Deventer waar haar hart ligt en werken in het altijd drukke en zo je wil ‘woke’ Amsterdam. 

Eigenlijk was Sjanne al lange tijd fan van Youngworks. Vanuit haar vorige werkgever ThiemeMeulenhoff werkte ze vaker samen. Daar werkte ze in het team Examenvoorbereiding en ging ze vol enthousiasme aan de slag om scholieren te wijzen op de meerwaarde van de Examenbundels.  Inmiddels bouwt Sjanne bij Youngworks aan de branding en marketing van ons bureau, waarbij ze zich vooral focust op de Youngworks Online Academy. 

Buiten werktijd zet Sjanne haar kennis en ervaring vrijwillig in om non-profitorganisaties te helpen, want deze wereldverbeteraar zit niet graag stil!

Suzanne Dölle, senior onderzoeker en adviseur
Al vroeg wist Suzanne dat ze onderzoeker wilde worden. De hele dag door stelde ze vragen en las de bieb leeg. Ze startte als onderzoeker aan Tilburg University en schreef twee boeken over de gevolgen van echtscheiding voor jongeren. Daarna ging ze werken bij een Amsterdams bureau gespecialiseerd in marktonderzoek onder kinderen en jongeren.

Nu, vele jaren later, doet ze nog steeds onderzoek onder jonge doelgroepen. Onderzoek is echt haar ding. Nieuwsgierigheid is haar grote drijfveer. Bij elke nieuwe onderzoeksvraag begint het te borrelen en wil ze het vraagstuk helemaal doorgronden. Om haar opdrachtgevers te adviseren die, net als zijzelf, veel affiniteit hebben met hun doelgroep.

Dagelijks is Suzanne in gesprek met jongeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van studiekeuze tot schulden, social media tot museumbezoek, gezonde leefstijl tot mentaal welzijn. Door de ogen van jongeren naar het vraagstuk kijken, dat levert verrassende en cruciale inzichten op. In haar vrije tijd begeleidt ze jongeren met hun studiekeuze, onder meer voor JINC.

Yvonne van Sark, partner en adviseur
Al vanaf de start is Yvonne verbonden aan Youngworks. Jongeren blijven haar boeien! Net als het schrijven en delen van verhalen over deze leeftijdsgroep. Inmiddels bracht Yvonne vier boeken uit, waarvan drie samen met Youngworks-oprichter Huub Nelis. Haar nieuwste boek – ‘Opgroeien terwijl de wereld in brand staat’ – laat zien hoe jongeren de weg naar een duurzame toekomst versnellen.

Al tijdens haar studie politicologie was Yvonne geïnteresseerd in duurzaamheid. Ook buiten werk is duurzaamheid voor Yvonne een belangrijk thema. Ze woont met haar gezin in een duurzame drijvende woning, met zonnepanelen op het dak en strobalen in de muur.

Naast haar werkzaamheden voor Youngworks is Yvonne commissielid bij Fonds21 en bestuurslid bij Breekjaar. En in de vrije tijd die dán nog overblijft zingt, wandelt en yoga’t ze graag.