#11 INFLUENCERS UITGELICHT: MogiMike

Youngworks
7 januari 2019

Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu?  Bisola (24) wees ons deze maand op: Mogi Mike. 

 

Wie is het?

In het algemeen volg ik geen (Nederlandse) Influencers. Maar denkend aan de Nederlandse fashion scene voor mannen is pas geleden mijn oog op Mogi Mike gevallen. Nu denk je vast: waarom men’s fashion? Ik vind dat er nog steeds weinig wordt gedaan in deze scene. Waar women’s fashion heel uitgebreid is, is dat bij de mannen nog niet.

Mogi Mike is een style influencer. Zijn stijl is vooral gebaseerd op vintage wear. De meeste mensen zullen hem kennen omdat hij ambassadeur is van Adidas nu. Tevens is hij rapper. Vorig jaar heeft hij een nummer uitgebracht.

 

Hoe of waarin inspireert hij jou?

Voor mij is hij niet per se een inspiratie. Maar ik volg hem omdat ik het gewoon tof vind  om te zien hoe hij zijn dingen doet met een bepaald zelfvertrouwen. Wat mij vooral aanspreekt is de combinatie van zijn stijl en de manier waarop hij het dan showt. Veel heteromannen die ik ken durven dit weinig te doen. Ik denk dat hij qua stijl voor hen echt een inspiratie is. Bij de meeste Style Influencers is het heel moeilijk om hun stijl na te bootsen, want de prijzen die bij hun outfit staan, zijn gewoon om weg te rennen. Maar vaak zie ik bij hem betaalbare prijzen staan. Het mooie vind ik ook om te zien dat hij niet alleen maar grote merken draagt, maar vaak laat zien dat je er ook dope uit kan zien met normale (merkloze) kleding.

 

 Wat is jouw top 3 van filmpjes van die je wilt delen met wie haar niet kent?

1. Zijn outfit hier is letterlijk een soort van trainingspak. Maar tegelijkertijd is het zo gestyled dat ik deze outfit goed zou keuren voor clubbings.

 

2.Die hoed is gewoon bae.

View this post on Instagram

When @hutspot hooks you up they hook you up good. Sneakers by my @jdsportsnl fam. ???? @rraampje ———————————————————— Hat: @asos Jacket & pants: @loisjeansofficial @hutspot Tee: Vintage Sneakers: @nike M2K Tekno @jdsports ———————————————————— #loisjeans #hutspoteveryday #jdsportsnl #fyh #normcore #nclgallery #pauseshots #paqpics #classystreetwear #fashioncouple #thupreem #highsnobietystyle #thestreetarchive #vfiles #convertingculture #paq #smartstreetwear #sumstreetwear #classyvision #snobshots #cozystreetwear #minamalarchive #ffstyle #vintage #vintagevibes #balenciaga #vbg #streetstyle #verbandbotanischergaerten #strassenmodekultur

A post shared by Mike de Wolff (@mogimike) on

3. Deze hele outfit is on point.

 

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?

Soms zie ik in zijn stories dat hij bepaalde mensen roast. Laatst vroeg iemand om een shout-out bijvoorbeeld. Maar hij bashte die persoon. Dat vond ik te ver gaan. Maar zo diep ben ik niet met zijn leven bezig.

 

Welke invloed heeft hij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?

Voor de Nederlandse jongens is hij qua stijl wel van positieve invloed. Ik ken wel wat jongeren die zijn stijl erg dope vinden en hier hun inspiratie vandaan halen.

 

Waar kunnen we hem volgen?


Instagram
Twitter
YouTube
Depop