#12 INFLUENCER UITGELICHT: Bram Krikke

Youngworks
4 februari 2019

Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu?  Mart (16) wees ons deze maand op: Bram Krikke. 

Wie is het?

Bram is een radio-DJ die ook veel op YouTube komt. Ik vind Bram Krikke een belangrijke influencer. Hij is heel populair geworden door zijn YouTube-serie Bram in de buurt. Daar neemt hij interviews af op straat met voorbijgangers door heel Nederland. Hij is te horen op SLAM!FM, zo heeft hij onlangs grote radioprijzen gewonnen met SLAM FM.

Hoe of waarin inspireert hij jou?

Hij inspireert mij door zijn humor, hij heeft droge humor waar veel van mijn leeftijdgenoten zich in terug kunnen vinden. Hij kan een situatie een hele andere wending geven door een heel ongemakkelijke vraag te stellen waar veel humor bij komt kijken. Zo maakt hij het ongemakkelijk op een leuke manier.

Wat is jouw top 3 van filmpjes van die je wilt delen met wie hem niet kent?

1.  Hier zie je hoe hij een normale vraag stelt en daarbij een enorme grap maakt. Daar kunnen dus veel mensen van genieten.

2. Hier maakt Bram het ongemakkelijk door een frappante vraag te stellen, waarna Yordi apart reageert.

3.  Hier maakt Bram een radio ‘roast’ op de radiowereld, waarmee hij veel views heeft gekregen.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan diegene?
Ik heb nog geen dingen gehad die irritant aanvoelen, maar voor anderen gebruikt hij misschien soms wat grove woorden.

Welke invloed heeft hij, volgens jou, op de Nederlandse jongerencultuur?
Ik denk dat zijn invloed op jongerencultuur wel groot is. Hij krijgt veel views dus veel jongeren bekijken zijn video’s. Zo praat hij in zijn video’s wel over dingen zoals seks en drugs. Dat is iets wat veel jongeren aanspreekt. Verder is hij ook altijd heel vrolijk en zijn droge humor maakt veel jongeren aan het lachen. Door ongemakkelijke situaties te creëren laat hij zien dat ongemakkelijkheid niet altijd erg is, en dat het juist mooi en vol humor kan zijn.

Waar kunnen we hem volgen?

Instagram

YouTube

Radio op frequentie 91.1 in Amsterdam e.o. maandag t/m donderdag van 19:00-22:00

Benieuwd hoe Bram Krikke zichzelf voorstelde?
Check zijn eigen interview.