#13 Influencer uitgelicht: Lekker Spelen

Youngworks
6 maart 2019

Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu?  Emil (15) wees ons deze maand op: Lekker spelen. 

Wie zijn het?
Lekker Spelen zijn twee gasten, Timon en Peter, die gewoon heel grappig en ironisch zijn. Ze hebben een eigen gaming kanaal waar ze games spelen. Je ziet ze eigenlijk nooit in beeld. Je kent alleen hun stemmen. Niemand weet hoe ze eruit zien of hoe oud ze zijn. Daardoor bestaan er ook allerlei theorieën over ze.

Ze zijn begonnen op YouTube. Nu doen ze veel op Twitch.tv.

Vorig jaar won Lekker Spelen een Twitch award. Toen hadden ze een oudere acteur ingehuurd die namens hen de prijs ophaalde en die moest acteren dat ie zo nerveus was dat ie moest kotsen op het podium.

Hoe of waarin inspireren ze jou?
Ze hebben heel grappige humor. Het is humor die je misschien niet snel zult snappen, het is echt een act.

Er zijn natuurlijk heel veel gaming accounts. Die nemen zichzelf vaak heel serieus. Deze gasten hebben gewoon lol. Ze spelen ook vaak kinderspelletjes, zoals Mario of Pokemon.

Wat is jouw top 3 van filmpjes van die je wilt delen met wie ze niet kent?

  1. GTA – Grand Theft Auto

Dit is een bekende game die zij spelen. GTA is natuurlijk heel bekend. Het is gewoon heel grappig hoe zij dat spel spelen.

  1. Serie Beyond two souls

Het verhaal in die game is eigenlijk best wel serieus. Zij maken het grappig door hun commentaar en hun handelingen binnen het spel.

  1. Pokemon-kaarten

Hier zie je een filmpje waar ze Pokemon-kaarten uit de jaren ’90 openen. Het is best wel grappig hoe ze dat doen. En herkenbaar.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan ze?
Misschien irriteren sommige mensen zich wel aan hun stemmen. Ik heb dat zelf niet, je went er gewoon aan.

Welke invloed hebben ze volgens jou op de Nederlandse jongerencultuur?
Ik denk dat best veel jongeren ze kennen, zeker jongens. Hun YouTube-kanaal heeft ook meer dan 200.000 volgers. Soms hebben we het er ook over met vrienden. Ze hebben vooral invloed door hun humor. Ze beïnvloeden ook de taal. Mensen nemen sommige woordjes of inside jokes over.

En ze geven ook hun mening over spelen. Zo is er net een nieuwe Pokemon-game uit die zij best wel afkraken in een filmpje. Daar praten we dan over. Tegelijkertijd hebben ze het er vaker over hoe geweldig ze de nieuwe Mario-game vinden.

Maar Lekker Spelen is vooral positief. Ze hebben niet echt een boodschap. Het is niet diepgaand, het is gewoon vermaak.

Op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNz5474yx24nxVygk6kunLQ

Op Twitch https://www.twitch.tv/lekkerspelen/clips?filter=clips&range=7d