#14 influencers uitgelicht: James Charles

Youngworks
20 maart 2019

Muzikanten en TV-personalities hebben plaatsgemaakt voor online boegbeelden: influencers zijn de ‘sterren’ van nu. Via social media voorzien zij volgers – of fans – van prikkelende content. Influencers kenmerken zich door een unieke stijl of specifieke visie op uiteenlopende gebieden: sport, beauty, events, kunst etc. Vanuit hun passie vormen zij een inspiratiebron, zorgen zij voor amusement of maken zij een statement. Natuurlijk kennen we Enzo Knol en Kylie Jenner. Maar wie zijn die talloze andere sterren van nu?  Lieke (16) wees ons deze maand op: James Charles. 

Wie is het?
De influencer die mij het meeste interesseert is James Charles. Hij heeft op 1 december 2015 zijn YouTube-kanaal aangemaakt om videos te maken over make-up. Op 11 oktober 2016 werd hij als eerste man het gezicht van het Amerikaanse make-up merk Covergirl. Inmiddels heeft hij al 14,8 miljoen subscribers en over de 1,2 biljoen views!

Hoe of waarin inspireert hij jou?

Ik kijk vaak de YouTube-video’s van James Charles en ik volg hem op zijn social media accounts. Ik denk dat hij veel LHBT-jongeren inspireert omdat James een jongen is die toch altijd make-up draagt en dat vaak nog een taboe is. Maar hij inspireert ook meiden met zijn video’s over make-up en de producten die hij gebruikt.

Wat is jouw top 3 van filmpjes van die je wilt delen met wie hem niet kent?

  1. Hate comments do my make-up

Dit filmpje is één van mijn favorieten omdat James hier op een grappige manier reageert op de haat comments die hij onder zijn video krijgt.

2. My parents do my make-up

In dit filmpje vind ik het leuk om te zien hoe zijn ouders zijn make-up doen.

3.  Style swap feat. Nikkie Tutorials

En deze video vind ik leuk omdat hij deze heeft opgenomen met Nikkie. Dt is een Nederlands meisje dat ook wereldwijd bekend is geworden met haar make-up filmpjes.

En wat vind je soms misschien wel een beetje irritant aan hem?
Soms vind ik het wel lastig dat hij heel snel praat en het dan niet goed te volgen is, maar voor de rest irriteert mij niet zoveel.

Welke invloed heeft hij volgens jou op de Nederlandse jongerencultuur?
Ik denk dat deze influencer vooral een grote invloed heeft op jonge meisjes. Maar ik weet niet of het wel goed is als deze meisjes ook een voorbeeld nemen aan de hoeveelheid make-up die James draagt. Je moet jezelf ook mooi kunnen voelen zonder al die make-up.

Waar kunnen we deze influencer volgen?
Instagram

YouTube

Snapchat

Afbeeldingsresultaat voor james charles snapchat