Communiceren in corona-tijd

James Smith
28 oktober 2020

Auteur

  • James Smith

    James Smith
    James slaagde ooit cum laude voor een commerciële studie (HEAO) als ook voor een sociaal-agogische (CMV). En dat tekent hem wel ten voeten uit: als hij echt iets leuks vindt dan gaat hij daarvoor door het vuur. James heeft een brede interesse en beweegt zich makkelijk in heel verschillende werelden: grote en kleine organisaties, bedrijven en non-profitorganisaties, overheden en scholen. Als trainer, adviseur en dagvoorzitter weet James mensen goed te verbinden. Door zijn humoristische, toegankelijke en empathische stijl voelen mensen – jong en oud – zich snel bij hem op hun gemak. Hij trainde al vele teams docenten, leidinggevenden en coaches in hun communicatie met jongeren. Daarbij kan hij ook direct putten uit zijn ervaring met jongeren, want hij heeft veel voor een aantal onderwijsvernieuwende organisaties betekent. Thema’s als motivatie en mindset weet James te concretiseren in presentaties en trainingen.

Auteur

Onderwijs volgen en geven via een online scherm; het is karig en verre van ideaal. Dat zeggen studenten en docenten. Het is voor studenten moeilijker om zich te concentreren en om vragen te stellen. En docenten vragen zich vaak af of ze tegen een muur aan het praten zijn … En dan ontbreken de informele momentjes tussendoor, in de wandelgang, bij het koffiezetapparaat. Interacties die zo belangrijk zijn voor de betrokkenheid en motivatie.

Hoe houd je contact met studenten in corona-tijd? Hoe voer je bijvoorbeeld een SLB-gesprek via videobellen? Veel elementen gaan terug naar gespreksvoering. Youngworks biedt met FactorVeermans samen de training ‘Communiceren met jongeren’ aan. En nu ook online. Mét jongerenacteurs, praktische tips, veel interactie en gelegenheid om zelf te oefenen.

 

Meer weten?