Het boek Puberbrein binnenstebuiten 100.000 keer verkocht

Youngworks
11 mei 2022

In april rolde het 100.000e exemplaar van Puberbrein binnenstebuiten over de toonbank! Dit boek van Huub Nelis en Yvonne van Sark (uitgegeven bij Kosmos Uitgevers) ligt sinds de eerste uitgave in 2009 op het nachtkastje van menig puberouder en staat op de leeslijst van veel beginnende docenten. Inmiddels zijn we dan ook vele edities verder. Behalve trots op dit mooie resultaat zijn we ook heel benieuwd naar verhalen van lezers.

In Puberbrein binnenstebuiten leggen de auteurs het ontwikkelingsproces van jongeren uit. Wat beweegt hen en waar hebben ouders, scholen, verenigingen en stagebedrijven mee te maken? Met speciale aandacht voor de grootste risicofactoren voor pubers van deze tijd: stress, slaap, veel prikkels en de druk van sociale media.

In tien jaar tijd zijn we in Nederland anders gaan kijken naar opvoeden, zowel thuis als op school. Er is sinds de eerste versie van dit boek steeds meer begrip gekomen voor het puberbrein en meer aandacht voor de structuur die veel jongeren nodig hebben. Ook is de wet- en regelgeving rondom tieners strenger geworden; zoals de verhoging van de leeftijd waarop je alcohol en sigaretten kunt kopen. Tussen het 10e en 25e levensjaar beleven jongeren de meest creatieve periode van hun leven. Ouders ervaren in deze periode juist veel onzekerheid. Waarom gedragen jongeren zich opeens op zo’n andere en soms onbegrijpelijke manier en hoe help je hen om de goede stappen te nemen? Dit boek biedt ouders, docenten, hulpverleners en beleidsmakers een uniek kijkje in de belevingswereld van tieners.

Laura, moeder van een 14-jarige zoon: “Het boek geeft je vertrouwen dat het wel goedkomt en geeft inzicht in wat de puber denkt en voelt.”

Benieuwd naar ervaringen lezers

We zijn benieuwd naar ervaringen van lezers van het boek en willen enkele lezers in beeld gaan brengen. Waarom heb je het boek ooit gelezen? Wat was voor jou een belangrijk inzicht en wat heb je daar vervolgens dan mee gedaan? Wat is je favoriete passage?

Vind jij het interessant om hierover met de auteurs in gesprek te gaan? Vul dan je gegevens in en dan we nemen graag contact met je op!