Holocaust Namenmonument

Suzanne Dölle
22 september 2021

Ons kantoor bevindt zich op de Weesperstraat 51, direct tegenover het indrukwekkende Holocaust Namenmonument dat 19 september is geopend. We hebben de bouwvorderingen op de voet kunnen volgen. Met ons team hebben we de naam van ‘Wessel Serlui’ geadopteerd. Omdat we het belangrijk vinden dat de naam van Wessel Serlui genoemd blijft worden en dat hij nooit wordt vergeten.

Over Wessel Serlui
Wessel Serlui dreef een koosjere poelierszaak op de Weesperstraat 49, samen met zijn zus Sara Serlui. Op 22 oktober 1943 werd Wessel Serlui vermoord in Auschwitz, hij werd 64 jaar.

Via de site van Joods Amsterdam weten we dat Wessel en Sara uit een echte poeliersfamilie komen. Ze hadden de poelierszaak overgenomen van hun vader (Moses Machiel Serlui) en moeder (Schoontje Israel Couzijn). Zijn zus Sara stierf in het begin van de oorlog in 1941, beiden waren ongetrouwd.

Wessel Serlui was al in 1915 aangesloten op het Amsterdamse telefoonnet, als één van de weinige Amsterdammers.
Wie weet hield Wessel Serlui veel van communicatie, net als wij bij Youngworks.

Een blik op het monument

Leer jongeren beter begrijpen en bereiken!

Er zijn in Nederland zo’n 3 miljoen jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Welke jongeren vormen jouw jonge doelgroep? In de eerste cursus van de Youngworks Online Academy genaamd Basisopleiding Jongeren als doelgroep ga je deze vraag vanuit de belevingswereld van jongeren beantwoorden

– Met de opgedane kennis ga je jouw jonge doelgroep nog beter begrijpen.
– We bieden input en opdrachten die je helpen bij het reflecteren op jouw strategie en aanpak richting jongeren.
– Je ontwikkelt nieuwe ideeën en invalshoeken om jongeren nog beter te bereiken.

NIEUW: Youngworks online academy voor professionals