Jesse (16) voert actie met Extinction Rebellion: ‘Mijn toekomst wordt afgepakt waar ik bijsta’

Roel Homan
18 oktober 2021

Auteur

  • Roel Homan

    Roel Homan, Marketeer
    Ruim 5 jaar geleden kwam Roel via een stage terecht bij Youngworks. Inmiddels is hij als jongste medewerker ‘een oude rot’. Bij Youngworks houdt hij zich vooral bezig met marketingtaken. Ontvang jij de maandelijkse nieuwsbrief al? Dan weet je nu dat hij achter die knoppen zit. Geïnspireerd door collega’s om verder te studeren, studeert Roel nu Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Verder is Roel groot ambassadeur van Alkmaar en een super fanatieke AZ-supporter. Hij heeft recent een eigen kledinglijn opgezet waardoor ook anderen nu hun liefde voor Alkmaar kunnen showen door het dragen van een T-shirt.

Auteur

Dit artikel verscheen 16 oktober in het AD. Yvonne van Sark en andere experts werden gevraagd naar hun kijk op jongeren en klimaatverandering.

Yvonne van Sark: ,,Het klimaat, Black Lives Matter, de woonprotesten, maar ook dat iedereen de effecten van de klimaatverandering ziet. Het is voor het eerst dat verschillende generaties hetzelfde zien. Dat jongeren eigenlijk ondersteund worden in hun activisme en andere generaties het fijn vinden dat ze de barricades opgaan.”

,,Het gaat van radicaal activisme tot het kiezen voor een opleiding die zal bijdragen aan een beter klimaat, apathie over de situatie tot klimaat depressief worden.”

Lees het volledige artikel hier.
Lees meer