KiesMBO en het nut van arbeidsmarktinformatie

Youngworks
11 maart 2024

PrimaOnderwijs magazine is een magazine voor onderwijsprofessionals in het primair en voortgezet onderwijs en verschijnt 5 keer per jaar (oplage: 100.000 exemplaren). In het magazine vind je achtergrondverhalen, verdiepende artikelen, lesmaterialen en -ideeën, tips en tricks om deze professionals te inspireren. Onlangs werd Suzanne Dölle, senior onderzoeker en adviseur bij Youngworks, geïnterviewd voor de nieuwe editie die ging over onderzoek en innovatie ‘Wat werkt? Op zoek naar antwoorden!’.

KiesMBO en het nut van arbeidsmarktinformatie

KiesMBO en het nut van arbeidsmarktinformatieOp KiesMBO.nl vinden jongeren informatie over meer dan 500 mbo-opleidingen. De website wordt als tool ingezet bij LOB-lessen op school, maar ook thuis als het studiekeuzemoment eraan komt. KiesMBO.nl is gebaseerd op gedegen onderzoek om zoveel mogelijk aan te sluiten op het begrip en de behoefte van jongeren die een studiekeuze moeten maken. Suzanne Dölle van onderzoeksbureau Youngworks is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de site en vertelt over de studiekiezer, het nut van arbeidsmarktinformatie en hoe onderzoek heeft bijgedragen aan KiesMBO.nl.

‘De kracht van kiesmbo.nl is dat ze het perspectief van jongeren altijd centraal zetten’

Lees hier het hele artikel of lees hier het volledige magazine. 

Meer over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken en (online) trainingen.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Wil je weten welke rol je als werkgever kunt spelen in deze zoektocht? Neem dan zeker contact met ons op.