Motivatie binnenstebuiten is uitgekomen in herziene editie

Youngworks
15 juni 2023

‘Motivatie binnenstebuiten’, het succesvolle boek van jongerenexperts Huub Nelis en Yvonne van Sark, is uitgekomen in herziene editie met een andere titel: ‘Motivatie en het puberbrein’. 

Uit onderzoek blijkt dat jongeren het mentaal steeds zwaarder hebben. De voornaamste reden hiervoor is hun motivatie, het gevoel ergens naar op weg te zijn, dat de laatste jaren steeds meer is afgenomen. Daarnaast zijn pubers ook nog eens heel verschillend, en dus is de vraag wat iemand motiveert heel persoonlijk. Hoe kun je dan van buitenaf – bijvoorbeeld als ouder, docent of leidinggevende – de motivatie van jongeren stimuleren?

Yvonne van Sark en Huub Nelis beschrijven wat er vanuit de wetenschap bekend is over de invloed van o.a. opvoeding op motivatie en laten hierover verschillende experts aan het woord. Hierdoor krijg je meer inzicht in hoe het puberbrein werkt en wat er nodig is om de natuurlijke nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Ze geven vervolgens ook een praktische invulling: hoe praat je met je kind? Hoe ga je om met belonen? Hoe creëer je als docent gunstige omstandigheden voor gedrevenheid? Hoe ondersteun je jongeren bij hun mentale gezondheid? Hoe verhoog je intrinsieke motivatie? Dit boek geeft handvaten.

  • Motivatie en het puberbrein motivatiebinnstebuitenBevat meer dan 100 concrete tips om jongeren te helpen hun motivatie te ontdekken.
  • Geeft een scherp beeld van de huidige jongerenwereld.
  • Inclusief schema’s om motivatieproblemen te ontrafelen.
  • Met extra aandacht voor mentale gezondheid, veerkracht en sociale weerbaarheid.
  • Een praktisch en beeldend boek voor ouders, docenten, stagebegeleiders, leermeesters en managers.

Het boek is onder andere beschikbaar bij Bol.com.

Meer over jongeren

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een kernteam van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken. Bekijk hier ons aanbod.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Of wil je verkennen wat dit betekent voor jullie organisatie? Neem dan contact met ons op.