Opgroeien terwijl de wereld in brand staat

Yvonne van Sark
6 juli 2021

Yvonne van Sark schreef een nieuw boek ‘Opgroeien terwijl de wereld in brand staat’ dat eind september verschijnt bij Kosmos Uitgevers. Lees hier meer over het boek en de boekpresentatie op woensdag 29 september 2021.

Stel je voor: je bent de wereld, en jouw plek in die wereld, net aan het verkennen. En dan ontdek je dat wetenschappers het eens zijn over het feit dat klimaatverandering de aarde zo snel opwarmt dat grote delen van de planeet onleefbaar worden. Met als gevolg dat jongeren zich druk maken over hun toekomst. In Opgroeien terwijl de wereld in brand staat geeft Yvonne van Sark (bekend van de bestseller ‘Puberbrein binnenstebuiten’) een stem aan de jongere generatie voor wie een duurzame toekomst noodzakelijker is dan ooit.

Voor wie?
Hoe kunnen ouders met hun kind het gesprek aangaan als het ineens vegetariër wordt? Hoe kunnen docenten leerlingen ondersteunen die meer aandacht willen voor duurzaamheid?

In dit boek staan inzichten, voorbeelden en handvatten voor ouders, docenten en werkgevers over hoe met jongeren het gesprek aan te gaan, hoe van en met ze te leren. Word geïnspireerd door interviews van jonge voorlopers en leer van begrijpelijke informatie over klimaatverandering door een generatiebril. Dit boek laat zien dat juist jongeren, generatiegenoten van Greta Thunberg, een unieke rol kunnen en willen spelen op het gebied van duurzaamheid.

Jongeren denken zelf vaak: ik heb geen invloed; ik draai nog niet aan de knoppen op invloedrijke posities. Maar er zijn vele voorbeelden waarin ze wel degelijk invloed hebben. Jongeren hebben meer verandermacht dan ze zelf denken. En agenderen dat we écht onze levensstijl moeten veranderen, en inspireren door te doén; dat kunnen jongeren als de beste.

Boek bestellen
Vanaf 28 september is het boek overal verkrijgbaar, online en bij de boekhandel bij jou in de buurt.

Opgroeien terwijl de wereld in brand staat, Yvonne van Sark
Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021584089

Online boekpresentatie bijwonen
Woensdag 29 september organiseren we van 19:00 tot 20:00 uur een online boekpresentatie, vanuit de studio van Fresh Forward. In een uurtje word je bijgepraat door de auteur, komen enkele jongeren aan het woord en gaan we in op vragen van lezers.

Wil je deze online boekpresentatie bijwonen? Laat hier je gegevens achter. Je ontvangt dan een week én een dag van tevoren een mail met meer informatie en de juiste link.Foto: Pier van den Elsen

Ook interessant voor jou