TALKSHOW PUBERBREIN BINNENSTEBUITEN

Yvonne van Sark
6 april 2019

 Vorige week presenteerden Youngworks en Uitgeverij Kosmos een bijzondere talkshow ter gelegenheid van het verschijnen van het Nieuwe Puberbrein Binnenstebuiten (de bestseller over pubers waarvan er sinds 2009 in de eerste editie 85.000 zijn verkocht).

In Pakhuis De Zwijger in Amsterdam ging huisarts en radiomaker Rob Oudkerk in gesprek over de jongeren van 2019. Zijn pubers de afgelopen jaren veranderd of kijken ouders en docenten inmiddels anders?

Aan tafel werd dokter Rob geassisteerd door de jonge tafeldame Dila Sue Dogan. Dila is 5 vwo-leerling en klimaat-activiste en schrijft momenteel haar profielwerkstuk over het puberbrein. Rob en Dila gingen samen het gesprek aan met uiteenlopende gasten: Anne van Schaik en Esther van Zutphen (ouders met puberkinderen), Ninette van Hasselt (Trimbos Instituut), Marcia Goddard (YoungCapital) en Caroline van Ferneij (Politie Amersfoort), Dennis Berkhof (BIT), Barbara Linders (docent en inspirator), Steven Tan (directeur Marcanti College) en de schrijvers van het boek, Yvonne van Sark en Huub Nelis.

 

Het was een geanimeerd gesprek, met tussendoor muziek van Kim Nanninga. Deze singer/songwriter is zelf inmiddels 19, en speelde drie nummers die ze op jongere leeftijd schreef. Het was een mooie muzikale weergave van het turbulente gevoelsleven van een tiener.

Hans van der Beek vatte de middag mooi samen in de rubriek Schuim voor het Parool (SchuimParool).

Dank aan alle gasten die hun verhaal kwamen delen en aan alle bezoekers!