Tussenuur met Noordhoff: Generatie Z met Rutger van den Berg

Youngworks
5 juni 2024

Benieuwd naar de leefwereld van leerlingen? In een nieuwe aflevering van Tussenuur met Noordhoff was onze eigen Rutger van den Berg te gast en ging in gesprek met Nanda van Heteren over de wereld van Generatie Z. Verschilt deze generatie nu echt van andere generaties? Rutger onthult de verrassende verschillen tussen Generatie Z en eerdere generaties.

Wat betekent het om op te groeien in een tijdperk van snelle technologische vooruitgang en sociale verandering? Hoe beรฏnvloeden deze maatschappelijke omwentelingen hun gedrag en denkwijzen? En belangrijker nog, hoe kun jij als docent hierop inspelen om een betere verbinding met je leerlingen te creรซren?

Van zin en onzin in generatiedenken tot praktische tips voor in de klas – deze aflevering biedt alles wat je moet weten om jouw rol als docent te verrijken en je leerlingen beter te begrijpen.

Meer over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads,ย bekijk hier onze blogs.ย Ook is onze kennis gebundeld inย verschillende boekenย enย (online) trainingen.

Wil jij je met collegaโ€™s verdiepen in dit onderwerp? Wil je weten welke rol je als werkgever kunt spelen in deze zoektocht?ย Neem dan zeker contact met ons op.