Van de chique Negen Straatjes naar de rebelse Weesperflat

Youngworks
4 februari 2019

We zitten alweer bijna 10 jaar met Youngworks in het hart van Amsterdam. Het aflopen van ons huurcontract vonden we een mooi moment om uit te kijken naar een nieuwe locatie. Die hebben we gevonden in de oudste studentenflat van Amsterdam! Per 1 maart gaan we kantoorruimte huren in de ‘plint’, het begane grondgedeelte van de Weesperflat, dat in beheer is bij Woonstichting De Key.

‘Back to the future’
Toen architect Herman Herzberger in 1967 de Amsterdamse architectuurprijs ontving voor zijn ontwerp, zei hij tegen de Volkskrant: ‘Een gebouw moet een atmosfeer uitstralen die niet afschrikt doordat het te mooi is.’ De flat was in de jaren 60 het vaste decor van wat toen het rauwe, rebelse studentenleven was.

Op de begane grond waar Youngworks straks zit, was vroeger de mensa gevestigd, alsook een boekwinkel en het kantoor van studentenvakbond ASVA. Nog altijd wonen zo’n 250 studenten in de woongedeelten op de bovengelegen verdiepingen. Het voelt voor alle collega’s bijzonder goed om ook met ons kantoor letterlijk dichtbij de doelgroep van veel van onze opdrachtgevers te werken.

Knowledge Mile
De Weesperstraat maakt onderdeel uit van de Knowledge Mile, die loopt van het Amstelplein tot het gemeentehuis en waar diverse campussen van onderwijsinstellingen gevestigd zijn waar meer dan 60.000 studenten onderwijs volgen. Tegenover ons pand staat het nationale Holocaust memorial.

Kom langs!
De Weesperstraat 51 is goed bereikbaar met het OV en per auto. Ons nieuwe pand biedt wederom voldoende ruimte om in gesprek te gaan met klanten en met jongeren. Nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe stek? Je bent altijd welkom voor een kop koffie of thee!

 

Hier kun je nog meer lezen over de historie van het pand.