Youngworks X Favela Street

Bart
11 januari 2022

Sinds een aantal jaar zijn Youngworks en Favela Street innig met elkaar verbonden. Niet alleen is oprichter Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija een oud-collega, ook vormt ze samen met onze Bart de Ridder en Mariëtte Brethouwer van Nike Community Impact het bestuur van de stichting. Sinds vorig jaar delen we ook ons kantoor aan de Weesperstraat 51 in Amsterdam met elkaar.

Favela Street creëert via straatvoetbal wereldwijd nieuwe rolmodellen door jongeren de kans te geven te werken aan een nieuwe toekomst. Door onze samenwerking krijgen we nog meer gevoel bij de jongeren van Favela Street in Amsterdam West, Korsòu, Khartoum en Rio de Janeiro. Ook leren we beter hoe de Favela Street-methodiek in elkaar zit en over de wetenschappelijk onderbouwde impact-metingen.

Wil je ook weten wat Favela Street betekent voor jongeren?  Check dan hier de recente documentaire ‘A West Side Story’ over het eerste seizoen in Amsterdam West. De makers Arno Stevens & Julian Velders volgden op de voet hoe een groep jonge meiden elke maandagavond les krijgt van inspirerende, veelal vrouwelijke trainers.

De toegang is exclusief met het wachtwoord ‘favela’.

Leer jongeren beter begrijpen en bereiken!

Er zijn in Nederland zo’n 3 miljoen jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Welke jongeren vormen jouw jonge doelgroep? In de eerste cursus van de Youngworks Online Academy genaamd Basisopleiding Jongeren als doelgroep ga je deze vraag vanuit de belevingswereld van jongeren beantwoorden

– Met de opgedane kennis ga je jouw jonge doelgroep nog beter begrijpen.
– We bieden input en opdrachten die je helpen bij het reflecteren op jouw strategie en aanpak richting jongeren.
– Je ontwikkelt nieuwe ideeën en invalshoeken om jongeren nog beter te bereiken.

NIEUW: Youngworks online academy voor professionals