Youngworks X Favela Street

Bart
11 januari 2022

Auteur

  • Bart

    Bart de Ridder
    Bart is een man die heilig geloof in het getal drie, behalve als er iets te vieren valt. Dat laat meteen zien wat hij nog meer belangrijk vindt: delen van succes(sen) met alle betrokken van Youngworks samen. Geregeld met andere organisaties, zoals Young Impact, Henry Handsome en Favela Street, om organisaties vanuit het perspectief van jongeren positief te veranderen. Binnen Youngworks geeft Bart richting aan waar we als organisatie naar toe gaan, neemt graag beslissingen én is actief op strategische vragen van klanten. Hij geniet zichtbaar als er reuring is op kantoor waar hij geen weet van heeft. Naast ondernemen is Bart ook een echte ondernemer. Stilzitten en niets doen zit niet in de aard van het beest. Hij is vader van drie jongens, altijd bezig, en gebruikt krachttraining en kickboksen als uitlaatklep.

Auteur

Sinds een aantal jaar zijn Youngworks en Favela Street innig met elkaar verbonden. Niet alleen is oprichter Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija een oud-collega, ook vormt ze samen met onze Bart de Ridder en Mariëtte Brethouwer van Nike Community Impact het bestuur van de stichting. Sinds vorig jaar delen we ook ons kantoor aan de Weesperstraat 51 in Amsterdam met elkaar.

Favela Street creëert via straatvoetbal wereldwijd nieuwe rolmodellen door jongeren de kans te geven te werken aan een nieuwe toekomst. Door onze samenwerking krijgen we nog meer gevoel bij de jongeren van Favela Street in Amsterdam West, Korsòu, Khartoum en Rio de Janeiro. Ook leren we beter hoe de Favela Street-methodiek in elkaar zit en over de wetenschappelijk onderbouwde impact-metingen.

Wil je ook weten wat Favela Street betekent voor jongeren?  Check dan hier de recente documentaire ‘A West Side Story’ over het eerste seizoen in Amsterdam West. De makers Arno Stevens & Julian Velders volgden op de voet hoe een groep jonge meiden elke maandagavond les krijgt van inspirerende, veelal vrouwelijke trainers.

De toegang is exclusief met het wachtwoord ‘favela’.