cases

Boeien en binden van jonge werknemers

TechKnow: brug tussen onderwijs en bedrijf
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het doel is om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek en daarmee talent te winnen voor de technische sectoren. TechniekTalent.nu doet dit door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.

Vraag
Hoe inspireren we werkgevers en geven we praktische handvatten om jonge technici te werven én te begeleiden in hun baan?

Aanpak
Youngworks werkt vanaf 2011 samen met Techniektalent.nu en ontwikkelde verschillende praktische gidsen voor het binden en boeien van jongeren. Deze gidsen ondersteunen werkgevers bij de communicatie met jongeren: vanaf hun oriëntatie op een baan tot en met de begeleiding op de werkvloer.

In de editie van 2011 maakt de lezer kennis met de nieuwe generatie op de arbeidsmarkt aan de hand van diverse trendverhalen. In TechKnow 2013 gaat we een stapje verder en bieden we tips en inzichten voor de werving en begeleiding van jongeren en voor het betrekken van de sociale omgeving van jongeren.

TechKnow Onderwijs 2014 is gemaakt voor én met het onderwijsveld en slaat de brug tussen onderwijsprofessionals en jongeren. Het gaat dieper in op het BètaMentality-model, loopbaanleren, diversiteit & inclusie en beeldvorming die past bij jongeren van nu. Radio TechKnow (2015) is gemaakt voor praktijkbegeleiders en HR-professionals. Een online radiozender waarin in een serie uitzendingen jongerenexperts professionals wegwijs maken in de wereld van jongeren, bedrijven onthullen wat hun jongerenaanpak is en jongeren vertellen wat de do’s en don’ts zijn op de werkvloer.

Impressie publicaties