Motivatie binnenstebuiten

Huub Nelis & Yvonne van Sark

Het boek Motivatie binnenstebuiten van Huub Nelis en Yvonne van Sark bevat meer dan 100 concrete tips om jongeren te helpen hun motivatie te ontdekken en is een praktisch en beeldend boek voor ouders, docenten en managers. De vernieuwde editie bevat een extra hoofdstuk over de mentale gezondheid van jongeren.

Over het boek

Zo krijg je jongeren van de bank! Het succesvolle boek Puberbrein binnenstebuiten legt uit hoe het puberbrein werkt; Motivatie binnenstebuiten is het praktische vervolgboek. Want hoe raken jongeren gemotiveerd iets te willen en te bereiken? De een lijkt niets te willen. De ander wil juist van alles tegelijk en kan maar niet kiezen. Jongeren zijn onderling heel verschillend. De vraag wat iemand motiveert is dan ook heel persoonlijk.

In Motivatie binnenstebuiten gaan we op zoek naar de code van motivatie, een heel actueel thema in opvoeding, onderwijs en arbeidsmarkt. In het boek delen we wetenschappelijk onderbouwde inzichten, zoals uit de zelfdeterminatietheorie, die ons veel leren over hoe intrinsieke motivatie werkt.

En tot slot gaan we in het laatste, in 2021 toegevoegde hoofdstuk, dieper in op mentale gezondheid. Want als je niet goed in je vel zit, kom je ook minder goed toe aan andere zaken als leren, toekomstplannen maken en vriendschappen onderhouden.

Een heel praktisch boek voor ouders, docenten, stagebegeleiders, leermeesters en managers.