Opgroeien terwijl de wereld in brand staat

Yvonne van Sark

Stel je voor: je bent de wereld, en jouw plek in die wereld, net aan het verkennen. En dan ontdek je dat wetenschappers het eens zijn over het feit dat klimaatverandering de aarde zo snel opwarmt dat grote delen van de planeet onleefbaar worden. Met als gevolg dat jongeren zich druk maken over hun toekomst. In het boek Opgroeien terwijl de wereld in brand staat geeft Yvonne van Sark een stem aan de jongere generatie voor wie een duurzame toekomst noodzakelijker is dan ooit.

Over het boek

‘Ieder besluit verandert de toekomst. De toekomst is van de jeugd. Besluiten zouden dus niet alleen voor, maar ook door of met jongeren genomen moeten worden. In haar boek laat Yvonne van Sark op een overtuigende manier zien dat de jeugd het heft meer en meer in handen neemt.’ – Dr Jan Terlouw, kernfysicus, politicus en kinderboekenschrijver van o.a. Koning van Katoren en Oorlogswinter

Yvonne van Sark (bekend van de bestseller ‘Puberbrein binnenstebuiten’) geeft in ‘Opgroeien terwijl de wereld in brand staat’ een stem aan de jongere generatie voor wie een duurzame toekomst noodzakelijker is dan ooit. Steeds meer jongeren maken zich druk om de opwarming van de aarde en de toestand van de natuur. Hoe kunnen ouders met hun kind het gesprek aangaan als het ineens vegetariër wordt? Hoe kunnen docenten leerlingen ondersteunen die meer aandacht willen voor duurzaamheid?

Hoe verlopen transities, en waarom kunnen juist jongeren de overgang naar een duurzame toekomst versnellen?

In dit boek staan inzichten, voorbeelden en handvatten voor ouders, docenten en professionals over hoe met jongeren het gesprek aan te gaan, hoe van en mét ze te leren. Met portretten van jonge voorlopers op het gebied van duurzaamheid.