probleemstelling

Hoe behoud ik onze jonge medewerkers?

De meeste jonge medewerkers willen langer bij hun huidige werkgever blijven, mits… ze het gevoel hebben daar verder te komen in hun professionele groei. In de basis zijn Generatie Y en Z best loyaal naar hun werkgever, maar ze verliezen hun eigen positie daarbij niet uit het oog. Zo wil een kwart van alle jongeren binnen een jaar toewerken naar een andere rol bij hun werkgever. In plaats van baanzekerheid schuiven zij in focus op naar carrièrezekerheid. En geef ze op de huidige arbeidsmarkt eens ongelijk.

De deur naar een functie elders staat vaak meer op een kier dan werkgevers denken. En dat is zonde. Want vaak zijn er volop manieren om jongeren langer te behouden en uit te dagen binnen de organisatie. En bovendien kunnen werkgevers de ambitie en innovatiedrang van jonge werknemers goed benutten.

Youngworks kan jouw organisatie helpen meer jongerenproof te worden. Door te onderzoeken welke thema’s en behoeften leven bij jullie jonge talenten. Door het gesprek tussen medewerkers van verschillende generaties te faciliteren. En natuurlijk door te adviseren over manieren om beter op de jongste generatie medewerkers in te spelen.