Bijzondere carrièreswitches

Youngworks
8 oktober 2024

Evie Lukassen schreef voor Intermediair een artikel over bijzondere carrièreswitches. Zij beschrijft een trend van theoretisch opgeleiden die hun loopbaan omgooien en op zoek gaan naar heel ander, praktischer werk. 

Op de website van Intermediair kun je het verhaal van Helena Smit lezen, een voormalige zorgmanager die een bijzondere carrièreswitch maakte. Helena was als zorgmanager steeds vaker uitgeput door de bureaucratie en het vele vergaderen, wat haar steeds minder voldoening gaf. Uiteindelijk besloot ze haar passie te volgen en haar werk en leven drastisch om te gooien.

Ze interviewde hiervoor ook Yvonne van Sark van Youngworks:

‘We zien onder theoretisch opgeleiden al langer de ontwikkeling dat werk ook betekenis moet geven. Werk is niet meer alleen bedoeld om geld te verdienen, we koppelen er steeds vaker onze identiteit aan. Dat roept ook existentiële vragen op, zoals: is dit wat ik de rest van mijn leven wil doen? En: wat draag ik bij aan de maatschappij?’

Lees meer over Helena’s carrièreswitch in het volledige artikel: Van zorgmanager naar gids van foodtours: ‘Praktische past mij veel beter’.

Generatie Z op de werkvloer

Een nieuwe generatie jonge medewerkers stroomt in op de arbeidsmarkt: Generatie Z! Ben jij teamleider, manager, praktijkopleider of HR-professional en wil jij aan de slag met jouw vraagstukken met betrekking tot deze young professionals? Volg dan onze (online) cursus Generatie Z op de werkvloer, individueel: als e-learning in je eigen tijd en tempo, met je team in een hybride traject, of met een spreker voor een groter publiek.

Meer over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken en (online) trainingen.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Wil je weten welke rol je als werkgever kunt spelen in deze zoektocht? Neem dan zeker contact met ons op.