Generatie Z op de werkvloer

Leer alles wat je moet weten om je jongste medewerkers optimaal te begeleiden!

Beoordeling: 4.5

4.5/5
generatie z op de werkvloer

Over deze cursus

Een nieuwe generatie jonge medewerkers stroomt in op de arbeidsmarkt: Generatie Z! Deze jongeren, geboren tussen 2001 en 2015, brengen kansen én uitdagingen met zich mee. Er wordt van alles gezegd en geschreven over hoe deze generatie zich beweegt op de werkvloer. Tegelijkertijd hebben we te maken met veel krapte en is goed en gemotiveerd personeel schaars. Het begeleiden van jonge medewerkers kan daardoor aardig veeleisend zijn.

 • Waar kun je tegenaan lopen als je jonge medewerkers begeleidt?
 • Wat hebben zij nodig en wat vinden ze belangrijk?
 • Wanneer beweeg je mee en wanneer begrens je? En hoe doe je dat dan?

Deze cursus hebben we ontwikkeld voor iedereen die leidinggeeft aan jongeren tot een jaar of 25. Ben jij bijvoorbeeld teamleider, manager of praktijkopleider? Dan is deze cursus voor jou!

Wat kan je verwachten?

De cursus bestaat uit 30 korte lessen met een totale kijkduur van twee uur. In vier hoofdstukken ga je stap voor stap aan de slag met je doelgroep en je aanpak als leidinggevende.

 1. Introductie cursus – Wat kun je verwachten?
 2. Generatie Z – Jong zijn in deze tijd.
 3. Jongeren en werk – Maak via concrete cases kennis met de 10 belangrijkste behoeften van jonge medewerkers
 4. Eigentijds leidinggeven – Reflecteer op jouw stijl als leidinggevende. Hoe kun je nog beter aansluiten op wat jonge medewerkers nodig hebben.

In elk hoofdstuk wisselen we theorie en praktische voorbeelden af, en stellen we je vragen die je kunt beantwoorden op jouw eigen werkblad.

Waarom deze cursus?

Youngworks adviseert en traint al ruim 20 jaar vele werkgevers in uiteenlopende sectoren – van techniek tot zorg en overheid – rondom het aantrekken en behouden van jong talent.

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt denken werkgevers meer na over de vraag hoe ze kunnen aansluiten op de jongste generatie medewerkers die nu instroomt. Regelmatig zien we een mismatch, waardoor jonge medewerkers onnodig snel weer vertrekken. Vaak wordt er dan gewezen op een generatiekloof, maar er speelt meer.

In deze cursus zijn we dieper in dit onderwerp gedoken en hebben we al onze kennis, ervaringen en adviezen voor je gebundeld. Wat kenmerkt Generatie Z? Wat moeten leidinggevenden weten over jonge medewerkers? En hoe sluiten zij in hun leidinggevende stijl optimaal aan op wat jonge medewerkers nu nodig hebben?

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is ontwikkeld voor professionals die leiding geven aan jongeren tot 25 jaar. Zoals:

 • Teamleiders en managers;
 • Praktijkopleiders;
 • HR-professionals;
 • Directeuren.

Hoe lang duurt de cursus?

Het bekijken van alle lessen en video’s duurt circa twee uur. Met de opdrachten ben je aanvullend ook twee uur kwijt. Je kunt de hoofdstukken ook los van elkaar volgen, bijvoorbeeld in twee of drie losse blokken.

Reviews

Eva Janssen
Lees verder
"Heldere, leuke e-learning waar je praktisch mee aan de slag kan gaan. De vragen die ik had over de doelgroep (bijvoorbeeld….zijn ze nou minder gecommitteerd? waarom melden ze zich zo makkelijk af? kan ik hier anders mee omgaan of moet ik iets anders doen? Of zij?) kon ik zo goed beantwoorden. Ik werd meegenomen door vanuit verschillende perspectieven te kijken. Fijne verwijzingen naar wetenschappelijke verwijzingen waardoor het veel verder gaan dan aannames over Generatie Z. De sprekers weten drommels goed waar ze het over hebben en het is fijn deze experts genuanceerd en motiverend te horen spreken over verschillende onderwerpen. van tijdgeest tot de ontwikkeling van hersens. Mij helpt het verschillen te zien met andere generaties maar die ook niet groter te maken dan ze zijn."
Eveline de WijsCURSUS OVER GENERATIE Z OP DE WERKVLOER ABSOLUUT DE MOEITE WAARD!
Lees verder
"Erg de moeite waard! Concreet en reëel, zeer waardevolle en leerzame cursus. En vooral ook leuk om te volgen. De cursus zit vol met praktische tips en herkenbare voorbeelden waardoor ik ook echt iets kan met de voorgestelde actie- en verbeterpunten. Verder is er een indrukwekkende hoeveelheid aan extra (wetenschappelijke) artikelen, voorbeelden van bedrijven die zaken al succesvol toepassen, inspirerende filmpjes en handige weetjes. Ik begrijp nu veel beter waar allerlei reacties en wensen van jongere medewerkers vandaan komen en ik heb voldoende input om de af en toe negatieve uitlatingen over jongeren adequaat te pareren. De cursus heeft een prima aanbod met voor elk wat wils. Een absolute aanrader als je echt iets wilt begrijpen van Generatie Z."
Francis Gremmen
Lees verder
"Ik heb de E learning Gen Z op de werkvloer, als aanvulling op de E learning Jongeren als doelgroep erg inspirerend gevonden. Het heeft mij een spiegel voorgehouden, maar ook zeker handvatten over hoe, waarom jongeren handelen. Maar ook welke begeleiding kun en moet je ze bieden en hoe kan ik als “leiding” daar mijn rol in pakken. Deze E learning zou geschikt zijn voor HR/ directies die werken/ of willen gaan werken met jongeren. Het geeft ze duidelijk en bruikbare tips."
Elzo Gankema
Lees verder
"Ik denk dat ik veel ga hebben aan het volgen van deze e-learning. Het geeft een ruime inzicht in de denk- en leefwereld van de jongeren. Als praktijkbegeleider kan ik met deze kennis mijn voordeel doen. Bepaalde aspecten pas ik al wel toe bij het voeren van bijvoorbeeld voortgangsgesprekken. Deze cursus heeft mij nog meer handvatten gegeven om op een zo gelijkwaardig mogelijke manier met de jonge leerling/medewerker te communiceren en daarbij ook te begrijpen waarom zij op een bepaalde manier handelen/denken..."

Volg deze cursus

Individueel

 • E-learning, helemaal te volgen in je eigen tijd & tempo.
 • Persoonlijk werkblad.
 • Certificaat na afloop.
 • Bestel de cursus op factuur of via iDeal.

Vanaf € 195,-

   Met je team

 • E-learning in eigen tijd & tempo, maar met een gezamenlijke deadline.
 • Persoonlijk werkblad.
 • Online kickoff met het hele team.
 • Afsluitende workshop onder begeleiding van een jongerenexpert van Youngworks.
 • Iedereen krijgt individueel een certificaat.

Vanaf € 3.000,-

  Publiek

Op zoek naar een spreker voor jouw (online) evenement of bijeenkomst? Onze jongerenexperts kunnen jouw publiek alles vertellen over jongeren en verschillende gerelateerde thema’s.

Vanaf € 1.750,-

Met je team of voor groter publiek? Vul onderstaand formulier in!

Met je team of publiek aanvraag: