Generatie Z op de werkvloer

Leer alles wat je moet weten om je jongste medewerkers optimaal te begeleiden!

Beoordeling: 5.0

5/5
generatie z op de werkvloer

Over deze cursus

Een nieuwe generatie jonge medewerkers stroomt in op de arbeidsmarkt: Generatie Z! Deze jongeren, geboren tussen 2001 en 2015, brengen kansen én uitdagingen met zich mee. Er wordt van alles gezegd en geschreven over hoe deze generatie zich beweegt op de werkvloer. Tegelijkertijd hebben we te maken met veel krapte en is goed en gemotiveerd personeel schaars. Het begeleiden van jonge medewerkers kan daardoor aardig veeleisend zijn.

 • Waar kun je tegenaan lopen als je jonge medewerkers begeleidt?
 • Wat hebben zij nodig en wat vinden ze belangrijk?
 • Wanneer beweeg je mee en wanneer begrens je? En hoe doe je dat dan?

Deze cursus hebben we ontwikkeld voor iedereen die leidinggeeft aan jongeren tot een jaar of 25. Ben jij bijvoorbeeld teamleider, manager of praktijkopleider? Dan is deze cursus voor jou!

Wat kan je verwachten?

De cursus bestaat uit 30 korte lessen met een totale kijkduur van twee uur. In vier hoofdstukken ga je stap voor stap aan de slag met je doelgroep en je aanpak als leidinggevende.

 1. Introductie cursus – Wat kun je verwachten?
 2. Generatie Z – Jong zijn in deze tijd.
 3. Jongeren en werk – Maak via concrete cases kennis met de 10 belangrijkste behoeften van jonge medewerkers
 4. Eigentijds leidinggeven – Reflecteer op jouw stijl als leidinggevende. Hoe kun je nog beter aansluiten op wat jonge medewerkers nodig hebben.

In elk hoofdstuk wisselen we theorie en praktische voorbeelden af, en stellen we je vragen die je kunt beantwoorden op jouw eigen werkblad.

Waarom deze cursus?

Youngworks adviseert en traint al ruim 20 jaar vele werkgevers in uiteenlopende sectoren – van techniek tot zorg en overheid – rondom het aantrekken en behouden van jong talent.

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt denken werkgevers meer na over de vraag hoe ze kunnen aansluiten op de jongste generatie medewerkers die nu instroomt. Regelmatig zien we een mismatch, waardoor jonge medewerkers onnodig snel weer vertrekken. Vaak wordt er dan gewezen op een generatiekloof, maar er speelt meer.

In deze cursus zijn we dieper in dit onderwerp gedoken en hebben we al onze kennis, ervaringen en adviezen voor je gebundeld. Wat kenmerkt Generatie Z? Wat moeten leidinggevenden weten over jonge medewerkers? En hoe sluiten zij in hun leidinggevende stijl optimaal aan op wat jonge medewerkers nu nodig hebben?

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is ontwikkeld voor professionals die leiding geven aan jongeren tot 25 jaar. Zoals:

 • Teamleiders en managers;
 • Praktijkopleiders;
 • HR-professionals;
 • Directeuren.

Hoe lang duurt de cursus?

Het bekijken van alle lessen en video’s duurt circa twee uur. Met de opdrachten ben je aanvullend ook twee uur kwijt. Je kunt de hoofdstukken ook los van elkaar volgen, bijvoorbeeld in twee of drie losse blokken.

Reviews

Wendy van den Berg
Lees verder
Prachtig totaal overzicht waar alles in zit om aan de slag te gaan met voorlichtingen verbeteren. Kort en bondig
Annette Lemmen
Lees verder
"Ik heb de cursus gedaan om meer gevoel te krijgen bij mijn potentiële doelgroep als coach. Ik vond het een erg prettige cursus. Korte duidelijke filmpjes, afgewisseld met PDF’s om in te vullen. Zinvolle informatie, geen overload aan theorie. Blij dat ik deze cursus heb aangeschaft."

Volg deze cursus

Individueel

 • E-learning, helemaal te volgen in je eigen tijd & tempo.
 • Persoonlijk werkblad.
 • Certificaat na afloop.
 • Bestel de cursus op factuur of via iDeal.

Vanaf € 195,-

   Met je team

 • E-learning in eigen tijd & tempo, maar met een gezamenlijke deadline.
 • Persoonlijk werkblad.
 • Online kickoff met het hele team.
 • Afsluitende workshop onder begeleiding van een jongerenexpert van Youngworks.
 • Iedereen krijgt individueel een certificaat.

Vanaf € 3.000,-

  Publiek

Op zoek naar een spreker voor jouw (online) evenement of bijeenkomst? Onze jongerenexperts kunnen jouw publiek alles vertellen over jongeren en verschillende gerelateerde thema’s.

Vanaf € 1.750,-

Met je team of voor groter publiek? Vul onderstaand formulier in!

Met je team of publiek aanvraag: