Communiceren met jongeren

Verdiep je gespreksvaardigheid met jongerenacteurs

vacature stage

Te combineren met de volgende cursussen

Hoe voer ik betere gesprekken met jongeren? Op welke manier maak ik verbinding, zodat mijn stagiair, meer van zichzelf laat zien? Hoe bereik ik die student tijdens een studieloopbaangesprek? Hoe bouw ik als leidinggevende een band op met een jonge collega tijdens diens eerste weken op de werkvloer? In de training ‘Communiceren met jongeren’ ga je met collega’s dieper in op deze en andere vragen. We delen onze jarenlange kennis- en (praktijk)ervaring in het effectief communiceren met jonge mensen. Je leert meer over gesprekstechnieken en over jongeren als gesprekspartner, en ontwikkelt nieuwe vaardigheden.

Wat kun je verwachten?

In deze training gaan we ervaringsgericht aan de slag met een team van 4 tot 10 deelnemers. We delen vanuit Youngworks relevante achtergrondkennis over jongeren, zoals over het sociale en emotionele brein van jongeren. En we gaan in op basistechnieken voor het voeren van gesprekken; van actief luisteren tot goed samenvatten en stiltes laten vallen. Je leert het motiverend gespreksmodel te hanteren en krijgt praktische tips voor een soepel verloop van het gesprek. 

Vervolgens ga je deze theorie toepassen door concrete gesprekssituaties te oefenen in kleine groepjes. Daarbij zetten we jongerenacteurs in (lees ook: ‘Waarom wij bij Youngworks zo graag met jongerenacteurs werken’) , jonge trainingsacteurs van 15 tot 25 jaar. Zij zijn opgeleid in het voeren van geïmproviseerde gesprekken en het geven van opbouwende feedback. Zo creëren we een setting om op authentieke manier te komen tot ervaringsgericht leren. Je vindt als team oplossingen op uitdagingen die jullie vaker tegenkomen in het voeren van gesprekken met jongeren. En je krijgt meer inzicht in jouw persoonlijke gespreks- en communicatiestijl. 

Varianten binnen contexten

We bieden deze training aan in specifieke varianten voor het onderwijs (vo, mbo, hbo, wo), de werkvloer of een andere context. Denk aan communiceren met leerlingen of studenten, communiceren met jonge medewerkers, communiceren met jonge cliënten. 

Er vindt vooral altijd afstemming met een intakegesprek zodat wij een goede vertaling kunnen maken naar jullie werksituatie. 

Waarom deze training?

Het voeren van gesprekken met jongeren kent specifieke uitdagingen. Jongeren bevinden zich volop in ontwikkeling, waardoor er veel kan spelen. Soms hebben ze moeite om op zichzelf te reflecteren en/of om dat onder woorden te brengen. Vaak hebben ze daar ondersteuning van ervaren professionals bij nodig. Daarvoor is echter wel essentieel om in verbinding te komen zodat je écht hoort wat er speelt. 

Voor wie is deze training?

Voor professionals die regelmatig gesprekken voeren met jongeren, in de context van school, stage, werk of anderszins. En in teamverband aan de slag willen met het verbeteren van hun communicatie met jongeren.

  • Onderwijsprofessionals als SLB’ers, docenten, mentoren, praktijkopleiders en zorgcoaches;
  • Stagebegeleiders;
  • Teamleiders en andere leidinggevenden.

Hoe lang duurt de sessie en wat kost het?

De training duurt een halve of hele dag en vindt plaats op locatie. 

Prijs vanaf € 3.000 ex BTW (afhankelijk van aantal jongerenacteurs) en reiskosten. 

Voor meer informatie en mogelijkheden vul onderstaand formulier in: