Basisopleiding jongeren als doelgroep

Alles wat je moet weten… als jongeren jouw doelgroep zijn.

Beoordeling: 4.8

4.8/5
basisopleiding jongeren als doelgroep tegel

Over deze cursus

Er zijn in Nederland zo’n 3 miljoen jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Welk deel van die enorme groep vormt jouw jonge doelgroep?

Met onze Basisopleiding Jongeren als doelgroep bieden we professionals die met jongeren werken alle basiskennis die ze nodig hebben om jongeren en hun soms grillige gedrag nog beter te begrijpen. Je duikt diep in de belevingswereld van jongeren en leert het puberbrein te doorgronden én te raken. We lichten Generatie Z uit en gaan in op invloedsferen om jongeren te bereiken. Met al deze kennis helpen we om jouw jonge doelgroep duidelijker te definiëren. We bieden input en opdrachten om te reflecteren op jouw strategie en aanpak. Zodat je nieuwe ideeën en invalshoeken kunt ontwikkelen om jongeren nog beter te bereiken.

Wat kan je verwachten?

De opleiding bestaat uit 33 (korte) lessen verdeeld over vier hoofdstukken.
1. Lichaam en puberbrein: Hoe werkt het ontwikkelende brein van jongeren? We behandelen de impact van het puberbrein op executieve vaardigheden en gaan dieper in op het emotionele en sociale brein.
2. Identiteit en levensfasen: In dit hoofdstuk belichten we een andere intrinsieke vormende kracht die belangrijk is om de adolescentie te begrijpen: identiteitsvorming. We laten zien hoe jongeren op zoek gaan naar hun eigen, unieke identiteit en belichten vervolgens hoe dit doorwerkt in verschillende ontwikkelingsfasen: de vroege adolescentie, de midden-adolescentie, de late adolescentie en de emerging adults.
3. Generaties: In hoofdstuk 3 behandelen we generatiedenken in het algemeen en zoomen we in op Generatie Z in het bijzonder. Je leert de jongste generatie (geboren tussen 2001 en 2015) te duiden aan de hand van drie grote macrotrends: digitalisering, ideologisering en individualisering. 
4. Invloedssferen: Tot slot leer je meer over invloedssferen rondom jongeren die van invloed zijn op hun ontwikkeling. En soms ook kansrijk zijn om jongeren te bereiken. Zoals: thuis, school, werk, media en communities.

Waarom deze cursus?

Youngworks voert al ruim 20 jaar onderzoeken en adviezen uit waarin jongeren centraal staan. Bij veel vraagstukken merkten we dat veel professionals behoefte hebben aan meer basiskennis over de jongerendoelgroep. Want het maakt bijvoorbeeld nogal uit of je je richt op een 13-jarige of een 17-jarige. En kennis van processen in het puberbrein maken veel gedrag enorm inzichtelijk. Dat alles inspireerde ons om al onze kennis, ervaringen en adviezen te bundelen in deze cursus.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met jongeren als doelgroep. Denk aan:

 • medewerkers marketing en communicatie die zich specifiek op jongeren richten;
 • beleidsmakers die zich bezighouden met vraagstukken rondom jongeren;
 • HR-professionals en leidinggevenden die met jonge medewerkers werken;
 • Onderwijsprofessionals.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus doorloop je in eigen tijd en tempo. Het doorlopen van alle lessen en opdrachten duurt in totaal ongeveer vier uur. Als je alle onderdelen in één keer doorloopt, ben je dus een halve dag bezig. Maar je kunt de hoofdstukken ook los van elkaar volgen, bijvoorbeeld in vier onderdelen van elk een uur. Bovendien kun je de cursus onbeperkt 24/7 terugkijken.

Reviews

Loes Kloppenborg
Lees verder
"Ik vond het een interessante cursus. De informatiedichtheid is hoog, maar door de prettige en rustige manier waarop de filmpjes zijn ingesproken, is het goed te volgen. Het geheel ziet er mooi verzorgd uit.

Het fijne van een online training is natuurlijk dat je het in je eigen tempo en tijd kunt doen. In plaats van één dagdeel heb ik er vier weken over gedaan. Elke week een hoofdstuk." 😉
Elke Martens
Lees verder
"Zeer leerrijke presentaties die mooi vormgegeven zijn. Ze prikkelen me om verder na te gaan hoe we jongeren nog beter kunnen begrijpen en hoe we hier het best op kunnen inspelen als we hen willen inspireren. Dank voor het aanbod!!"
Annette Lemmen
Lees verder
"Ik heb de cursus gedaan om meer gevoel te krijgen bij mijn potentiële doelgroep als coach. Ik vond het een erg prettige cursus. Korte duidelijke filmpjes, afgewisseld met PDF’s om in te vullen. Zinvolle informatie, geen overload aan theorie. Blij dat ik deze cursus heb aangeschaft."
Esther ZimmermanInspirerend!
Lees verder
"Erg leuk om op deze manier (vanuit de verschillende invalshoeken) in de huid te kruipen van generatie Z. Ik kijk er erg naar uit om met mijn collega’s en Rutger de dialoog te voeren over wat we geleerd hebben!"
Astrid SchiepersWaardevol!
Lees verder
"Ondanks het feit dat ik de nieuwsbrieven lees, de boeken (puberbrein etc.) heb doorgenomen, Youngworks bij onze Hogeschool (Zuyd) en opleiding (Commerciële Economie) workshops heeft verzorgd, vind ik dit een oprecht goede aanvulling! Ik kijk uit naar meer!"

Volg deze cursus

Individueel

 • E-learning, helemaal te volgen in je eigen tijd & tempo.
 • Persoonlijk werkblad.
 • Certificaat na afloop.
 • Bestel de cursus op factuur of via iDeal.

Vanaf € 195,-

   Met je team

 • E-learning in eigen tijd & tempo, maar met een gezamenlijke deadline.
 • Persoonlijk werkblad.
 • Online kickoff met het hele team.
 • Afsluitende workshop onder begeleiding van een jongerenexpert van Youngworks.
 • Iedereen krijgt individueel een certificaat.

Vanaf € 3.000,-

  Publiek

Op zoek naar een spreker voor jouw (online) evenement of bijeenkomst? Onze jongerenexperts kunnen jouw publiek alles vertellen over jongeren en verschillende gerelateerde thema’s.

Vanaf € 1.750,-

Met je team of voor groter publiek? Vul onderstaand formulier in!

Met je team of publiek aanvraag: