Generatie Z(elf)

Youngworks
4 juli 2023

generatie zelf ebookGeneratie Z: product van de tijdsgeest, vormgever van de toekomst

Duik in de leefwereld van Generatie Z: download nu ons e-book Generatie Z (elf)!

Generatie Z, vaak genoemd als de meest intrigerende en invloedrijke generatie van het moment. De zichtbaarheid en maatschappelijke invloed van deze generatie neemt snel toe, maar hoe staan ze in het leven? Ben je benieuwd naar het geheim van deze ‘Zoomers’? Wil je weten hoe je hun aandacht kunt trekken, betrekken en behouden? Welke factoren Generatie Z hebben gevormd en waar je op moet letten als zij jouw doelgroep zijn? Onze onderzoeker Rutger van den Berg schreef in 2020 een 80 pagina lang e-book over Generatie Z, deze deelden we al eerder met onze klanten en cursisten van de Youngworks Academy, maar nu kan ook jij het kosteloos downloaden. Het enige dat je hoeft te doen is het formulier onderaan deze pagina invullen.

Dit e-book publiceerden we vlak voor de pandemie, hierdoor kunnen sommige passages nu wat gedateerd overkomen. De basis van dit e-book over Generatie Z zijn desondanks nog steeds actueel en relevant.

Generatie Z (elf) in het kort

Tip! Voordat je het e-book gaat downloaden raden we je aan om de generatietijdlijn te bekijken zodat je ook weet tot welke generatie je zelf behoort.

Generatie Z (geboren tussen 2000 – 2015) groeit op in vrijheid, is omringd door digitaal gemak en heeft een belangrijke stem in het publieke debat. Wat doet dit met deze groep jongeren? Is het een garantie voor geluk, of zetten ze zich schrap voor een onzekere toekomst? Met ons e-book duik je in de leefwereld van Generatie Z (elf) en ontdek je welke rol hierbinnen voor jou is weggelegd. Ook leggen we je uit waarom het e-book Generatie Zelf heet.

Eén boodschap loopt als een rode draad door het hele e-book: oudere generaties dragen een verantwoordelijkheid. Wij schiepen én scheppen namelijk de kaders waarbinnen jongeren opgroeien. Meer kennis van jongeren helpt om te bepalen hoe en waarop wij jongeren kunnen ondersteunen, inspireren en uitdagen.

In elk hoofdstuk van het e-book duiden we het gedrag van jongeren aan de hand van de wisselwerking tussen externe invloeden (omgevingsfactoren) en interne invloeden (biologische en psychologische ontwikkelprocessen). Zo scheiden we zin van onzin en schetsen we een genuanceerd beeld van deze generatie die de komende jaren meer en meer vorm zal geven aan onze samenleving: als burgers, consumenten en als collega’s.

Vul onderstaand formulier in en ontvang het e-book Generatie Zelf direct in je mailbox:

basisopleiding jongeren als doelgroep tegelWil jij na het lezen van het e-book nog meer kennis opdoen over jongeren?

Overweeg dan eens onze Basisopleiding: Jongeren als Doelgroep. In deze basisopleiding ga je deze vraag vanuit de belevingswereld van jongeren beantwoorden.

  • Met de opgedane kennis ga je jouw jonge doelgroep nog beter begrijpen.
  • We bieden input en opdrachten die je helpen bij het reflecteren op jouw strategie en aanpak richting jongeren.
  • Je ontwikkelt nieuwe ideeën en invalshoeken om jongeren nog beter te bereiken.

Start direct!

Meer over jongeren

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een kernteam van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken. Bekijk hier ons aanbod.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Of wil je verkennen wat dit betekent voor jullie organisatie? Neem dan contact met ons op.