Podcast: Werkkracht: het succesvol boeien en binden van Generatie Z

Youngworks
5 maart 2024

De krapte op de arbeidsmarkt leidt bij organisaties tot het bijstellen van organisatiedoelen. Er is sprake van een toenemende werkdruk en organisaties hebben moeite met het vinden van goed personeel. De huidige arbeidsmarkt roept op tot anders leren kijken naar organisatorische vraagstukken en onbenut potentieel.

In ‘Werkkracht Podcast’ bespreken Eldert en Kai verschillende thema’s. Ze voorzien hun luisteraars van praktische tips en innovatieve oplossingen waar je als organisatie, in deze arbeidsmarkt, je voordeel mee kunt doen. James, adviseur en trainer bij Youngworks, was te gast bij de podcast en sprak over hoe je jonge medewerkers kan boeien en binden.

Haal het maximale uit je interactie met jongeren en begrijp jouw jonge doelgroep beter. Leer hoe Generatie Z zich onderscheidt in gedrag, denkwijze, handelen en communicatie en ontdek waarom deze talenten cruciaal zijn in de huidige krappe arbeidsmarkt. Hoe boei en bind je Generatie Z in de professionele wereld? Ontdek wat deze jonge talenten nodig hebben om optimaal te functioneren en gedijen in een snel veranderende werkomgeving.
Beluister hier de hele aflevering:

Generatie Z op de werkvloer

Een nieuwe generatie jonge medewerkers stroomt in op de arbeidsmarkt: Generatie Z! Ben jij teamleider, manager, praktijkopleider of HR-professional en wil jij aan de slag met jouw vraagstukken met betrekking tot deze young professionals? Volg dan onze (online) cursus Generatie Z op de werkvloer, individueel: als e-learning in je eigen tijd en tempo, met je team in een hybride traject of met een spreker voor een groter publiek.

Meer over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken en (online) trainingen.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Wil je weten welke rol je als werkgever kunt spelen in deze zoektocht? Neem dan zeker contact met ons op.