Webinar over het ToekomstMakers-model met Marije Klomp en Yvonne van Sark

Youngworks
30 augustus 2024

86% van de studenten aan de Radboud Universiteit wil in de toekomst als professional een maatschappelijke bijdrage leveren. 72% wil dit zelfs al als student. Dat is mooi nieuws! Maar uit het onderzoek van Youngworks, in opdracht van de Radboud Universiteit, blijkt tegelijk dat veel studenten nog niet zo goed weten hoé precies deze impact te kunnen maken.

Marije Klomp (Programmadirecteur Duurzaamheid bij de Radboud Universiteit) en Yvonne van Sark (partner & adviseur Youngworks) gaan op vrijdag 18 oktober a.s. van 12.00 tot 13.00 uur dieper in op het onderzoek en het ToekomstMakers-model dat eruit voortkwam.

Met dit webinar willen we inzichten en handvaten bieden voor onderwijs- en duurzaamheidsprofessionals binnen de diverse domeinen van onderwijsorganisaties: onderwijs, onderzoek, Career Centre, bedrijfsvoering en studievoorlichting. Hoe krijg je studenten mee in thema’s als duurzaamheid en sociale vraagstukken? Hoe denken zij over de toekomst, voor zichzelf en voor de wereld? Ook voor werkgevers biedt het onderzoek inzichten: hoe denken studenten over de maatschappelijke bijdrage die zij straks in hun beroepsuitoefening kunnen leveren? Het ToekomstMakers-model toont vooral het belang om studenten niet als één homogene doelgroep te benaderen, maar vanuit nuance.

Meld je hier aan voor het webinar en ontvang vooraf de link.

Meer over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken en (online) trainingen.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Wil je weten welke rol je als werkgever kunt spelen in deze zoektocht? Neem dan zeker contact met ons op.