Yvonne van Sark bij Talkshow ‘De Werkvloer’: Wat drijft generatie Z?

Youngworks
1 juli 2022

Op vrijdag 24 juni ging de interactieve online talkshow ‘De Werkvloer’ live, een initiatief van Intermediair en Crowdale. Dit keer ging Annemarie Brüning samen met haar tafelgasten FNV-bestuurslid Bas van Weegberg en adviseur YoungWorks en auteur van ‘Opgroeien terwijl de wereld in brand staat’ Yvonne van Sark het hebben over generatie Z op de werkvloer.

Generatie Z: de eerste generatie die opgegroeid is met het internet. Alle informatie in de wereld gewoon in je broekzak. Wat voor invloed heeft dat op de ontwikkeling, de skill sets en de drijfveren van deze groep jongeren? Kortom: Wat drijft Generatie Z? En hoe kan je als organisatie deze nieuwe groep mensen aantrekken en hun kracht benutten?

Bekijk de aflevering:

Dit is een productie van Intermediair in samenwerking met Crowdale.

Meer over Generatie Z op de werkvloer

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een kernteam van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken. Bekijk hier ons aanbod.

Wil jij je met collega’s verdiepen in generatie z op de werkvloer? Of wil je verkennen wat dit betekent voor jullie organisatie? Neem dan contact met ons op.

Leer jongeren beter begrijpen en bereiken!

Er zijn in Nederland zo’n 3 miljoen jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Welke jongeren vormen jouw jonge doelgroep? In de eerste cursus van de Youngworks Online Academy genaamd Basisopleiding Jongeren als doelgroep ga je deze vraag vanuit de belevingswereld van jongeren beantwoorden

– Met de opgedane kennis ga je jouw jonge doelgroep nog beter begrijpen.
– We bieden input en opdrachten die je helpen bij het reflecteren op jouw strategie en aanpak richting jongeren.
– Je ontwikkelt nieuwe ideeën en invalshoeken om jongeren nog beter te bereiken.

NIEUW: Youngworks online academy voor professionals