probleemstelling

Hoe verbeteren we de begeleiding van onze leerlingen?

Geen prestatie zonder relatie
Voor een onderwijsinstelling is de begeleiding van de leerlingen en studenten een continu aandachtspunt. Je hebt wel zicht op de onderwijsprestaties, maar hoe gaat het verder eigenlijk met ze? Zitten jongeren goed in hun vel? Hoe denken ze over hun toekomst? Hebben jongeren zelf goed zicht op hun (leer)strategie en aanpak? Wat hebben ze eigenlijk nodig om een keuze te maken? Grote vragen waarbij docenten, mentoren en studieloopbaanbegeleiders een belangrijke rol vervullen.

Youngworks traint je team
Wij hebben veel ervaring in het trainen van onderwijsprofessionals in de communicatie met jongeren. Hoe ga je effectief verbinding aan binnen de (vaak) beperkte tijd die ervoor is? Hoe kun je elke leerling of student écht zien en begeleiden? In gerichte trainingen brengen we onderwijsteams verder qua kennis over jongeren en ook qua praktische skills. Hoe ga je het gesprek aan als je intuïtie zegt dat het niet goed gaat met een leerling? Waar begint en waar eindigt je verantwoordelijkheid? Hoe kun je de intrinsieke motivatie van jongeren stimuleren?

We delen kennis en inzichten uit onze publicaties (link boeken) en gaan bovenal met jullie team aan de slag om inspiratie en nieuwe vaardigheden op te doen.

Afspraak maken?
Wil je eens vrijblijvend hierover doorpraten?
Vul je gegevens hieronder in en we nemen contact met je op.

MEER LEZEN OVER ONS WERK IN DIT VELD?

Naar alle cases