Opleidingen

(Online) verbinden met jongeren in tijden van Corona

Online Inspiratiesessie/workshop (duur: 2 uur)

Workshop

Je kunt geen krant openslaan of je leest dat jongeren eenzaam zijn of dat hun mentale gezondheid onder druk staat. Dit heeft verschillende oorzaken, van prestatiedruk en keuzestress tot de gevolgen van de huidige pandemie. Het is voor onderwijsprofessionals een ware uitdaging om in verbinding te blijven met hun leerlingen en studenten, vooral wanneer zij stuiten op ‘zwarte schermen’ en stille, lege klassen als gevolg van de online en soms hybride leeromgeving. En dat terwijl de sociale rol van school als ‘veilige haven’ in deze tijd belangrijker is dan ooit!
Hoe kun jij je als onderwijsprofessional blijven verbinden met de jongeren in jouw omgeving en invloed uitoefenen op het welzijn en de gezondheid van je leerlingen en studenten? Daar gaan we tijdens deze workshop op in.

Wat kun je verwachten?
In de eerste helft van deze interactieve sessie nemen we de deelnemers mee in de wereld van jongeren en koppelen we onze jarenlange kennis- en (praktijk)ervaring aan de huidige realiteit. Hoe functioneert het puberbrein en hoe heeft dit invloed op hoe jongeren stressvolle situaties zoals de pandemie ervaren? Welke rol spelen vriendschappen, thuis en school hierin? En hoe kunnen we de rol van de school in deze tijd herdefiniëren? De tweede helft van de sessie geeft je inzicht in de balans tussen kaders en kwetsbaarheid in de online lesomgeving. Zonder het stellen van kaders is verbinden namelijk onmogelijk, maar hoe doe je dit eigenlijk? Waarvan weten we inmiddels dat het werkt? En hoe ga je met jongeren het gesprek aan over hun ervaringen, gevoelens en andere zaken die spelen?

Je ervaart als deelnemer aan den lijve hoe het is om deel uit te maken van een energieke en werkelijk verbindende sessie – waardoor je direct kunt voelen hoe groot de impact kan zijn als er wordt toegepast wat deze sessie predikt.

De training zal worden verzorgd door Miek Crouzen, die naast trainer voor Youngworks ook docent in het VO en WO is. Haar praktijkkennis omtrent online onderwijs en verbinding is een rode draad tijdens deze sessie.

Voor wie?
Onderwijsprofessionals (SLB’ers, docenten, mentoren, praktijkopleiders en zorgcoaches) en stagebegeleiders (VO tot WO)

Vorm
Workshop / Online inspiratiesessie

Deelnemers
4 – 20

Wat levert het op?

  • Je doet kennis op over het sociale en emotionele brein van jongeren en leert hoe je dat kunt inzetten om het gedrag van jongeren ten tijde van stress (zoals tijdens de pandemie) te kunnen verklaren.
  • Je krijgt zeer praktische handvaten en concrete werkvormen om je online lesomgeving te kaderen en zo de voedingsbodem te scheppen voor echte verbinding.
  • Je maakt een praktische vertaalslag naar je eigen handelen.
  • Je ervaart aan den lijve hoe het is om met een groep deel te nemen aan een online sessie die gemaakt is om verbinding te creëren. Zo kun je voelen wat jij wel en niet wilt gebruiken in jouw eigen praktijk.

Prijs
€ 1.500,-

Schrijf je in

Over de Youngworks Academy

De Youngworks Academy vergroot je begrip van jongeren als doelgroep en leert je vaardigheden om dagelijks met ze om te gaan. We bieden inspiratiesessies, workshops en trainingen voor individuen, teams en organisaties. Alles kan wat betreft aantallen en vorm, online en offline, zolang het maar over jongeren en hun leefwereld gaat.