probleemstelling

Hoe stemmen we de open dag af op jongeren (en hun ouders)?

“De Open dag scan van Youngworks is voor Hogeschool Inholland een zeer waardevol instrument. Onze voorlichters en communicatieadviseurs kunnen met direct toepasbare praktische tips onze studiekeuzeactiviteiten zowel technisch als op inhoud verbeteren en daardoor een (online) sfeer neerzetten die jongeren raakt en boeit.”

 – Jessica Schipper, Werving & Studievoorlichting bij Hogeschool Inholland

Hoe zorg je ervoor dat de open dag aansluit bij behoeften van jongeren
De open dag is het belangrijkste voorlichtingsmiddel in de student journey. De open dag is een echte dealbreaker voor veel studiekiezers. Binnen een paar minuten beslissen ze of een studie bij hen past of niet. De afgelopen jaren bezochten we tientallen fysieke open dagen en spraken daar met jongeren en ouders over hun ervaringen op de open dag. In het Coronajaar scanden we daarnaast honderden online open dagen, meeloopdagen en proefcolleges van roc’s, hogescholen en universiteiten. Dat deden we samen met een wisselend panel scholieren.

Een open dag-scan levert een schat aan kennis en inzichten op met vele praktische inzichten en verbeterpunten. Wat werkt nu wel en wat niet op de open dag? Graag helpen we jouw onderwijsinstelling mee om de voorlichting te optimaliseren.

Advies over jullie open dagen (online of op jullie locatie)
Wil je weten hoe we jullie kunnen ondersteunen bij het verbeteren van je open dag? Vul hier je gegevens in en we nemen contact met je op.

Verder lezen