Generatie Z op de werkvloer

Leer je jongste medewerkers beter begrijpen.

Te combineren met de volgende cursussen

Een nieuwe generatie jonge medewerkers stroomt in op de arbeidsmarkt: Generatie Z! Deze jongeren, geboren tussen 2000 en 2015, brengen kansen én uitdagingen met zich mee. Er wordt van alles gezegd en geschreven over hoe Gen Z zich beweegt op de werkvloer. Tegelijkertijd hebben we te maken met veel krapte en is goed en gemotiveerd personeel schaars. Het begeleiden van jonge medewerkers kan daardoor aardig veeleisend zijn.

Wat kun je verwachten?

In een interactieve presentatie van 3 tot 5 kwartier schetsen we een overview van Generatie Z in relatie tot werk. We belichten drie perspectieven om te kijken naar deze jonge medewerkers: ze zijn jong, ze behoren tot een nieuwe generatie én ze zijn startend in de wereld van werk.

Vervolgens introduceren we belangrijke behoeften van jonge medewerkers in relatie tot werk en laten we zien hoe jij hier als leidinggevende of HR-medewerker op in kunt spelen. Wat hebben zij nodig en wat vinden ze belangrijk? Van werk/privébalans tot persoonlijke en professionele groei.  

Varianten binnen contexten

Afhankelijk van jullie context kunnen we specifiek accenten leggen op bepaalde thema’s. Er vindt vooral altijd afstemming plaats door middel van een (online of telefonisch) intakegesprek zodat we ons verhaal kunnen afstemmen op jullie situatie.

Waarom deze inspiratiesessie?

Youngworks adviseert en traint al ruim 20 jaar vele werkgevers in uiteenlopende sectoren – van techniek tot zorg en overheid – rondom het aantrekken en behouden van jong talent.

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt denken werkgevers meer na over de vraag hoe ze kunnen aansluiten op de jongste generatie medewerkers die nu instroomt. Regelmatig zien we een mismatch, waardoor jonge medewerkers onnodig snel weer vertrekken. Vaak wordt er dan gewezen op een generatiekloof, maar er speelt me

Voor wie is deze inspiratiesessie?

Deze inspiratiesessie is ontwikkeld voor professionals die leidinggeven aan jongeren tot 25 jaar. Zoals:

  • Teamleiders en managers;
  • Praktijkopleiders en leermeesters;
  • HR-professionals;
  • Directeuren.

Er is geen maximum aantal deelnemers.

Hoe lang duurt de sessie en wat kost het?

De sessie vindt plaats op locatie en duurt 3 tot 5 kwartiers. De inspiratiesessie kost € 1.750 excl BTW en reiskosten.

Wil je met een team van aan de slag in het verbeteren van jullie begeleidende stijl richting jongeren? Bekijk dan ook onze teamtraining over Generatie Z op de werkvloer. 

 

Voor meer informatie en mogelijkheden vul onderstaand formulier in: