Lees-, luister- en kijktips van Youngworks #16

Sjanne de Haan
27 september 2023

Elke maand publiceren we een nieuwe editie van ‘Lees-, luister- en kijktips van Youngworks’. In deze rubriek deelt Youngworks maandelijks het volledige overzicht van de eerder op social media gedeelde lees-, luister- en kijktips over jongeren. Deze tips – die uiteraard altijd iets met jongeren te maken hebben – verschijnen wekelijks op dinsdag. Volg jij Youngworks al op TwitterFacebookInstagram of LinkedIn?

Overzicht van de tips van september 2023

luistertip jongstofLuistertip: Jongstof

In Jongstof praten de presentatoren Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra dagelijks een half uur met aanstormend talent uit de wereld van de kunst, cultuur en media. Gesprekken met dezelfde insteek als Kunststof, nu met jonge, veelbelovende kunstenaars, artiesten, muzikanten, theatermakers, designers en filmmakers.

Luister hier alle fragmenten terug

Leestip werken studentenLeestip: Waar studenten later willen werken, is compleet veranderd

Een accountancykantoor, een grote bank of multinational. Daar wilden de studenten van hoogleraar en veranderkundige Jaap Boonstra later terechtkomen. Maar dat is veranderd. ‘Nu ik deze studenten diezelfde vraag stel, krijg ik een compleet ander antwoord.’

Echte vernieuwing in organisaties komt volgens de hoogleraar zelden vanuit de top. Vernieuwers zitten vaak in de uitvoering.

Lees hier het hele artikel. 

kijktip vier handen op een buikKijktip: Vier handen op één buik

Het tiende seizoen van Vier handen op één buik is begonnen. In deze serie worden jonge moeders gevolgd en begeleid door bekende moeders. Van hoe om te gaan met geld, verslavingen, maar ook simpelere kwesties als hoe richten we het babykamertje in? Zeker de moeite waard om eens een aflevering te kijken!

Terugkijken kan via de NPO.

Leestip schokkende vapevideo vapen jongerenLeestip: Longarts over schokkende vapevideo

Een video van de Amerikaanse Abbey (18) zorgt op TikTok voor veel onrust. Haar longen zouden er na een aantal jaar vapen nog erger aan toe zijn dan die van een 85-jarige.⁠ ⁠ LINDA belde met Wanda de Kanter, longarts en oprichter van Rookpreventie Jeugd, over de schokkende video.⁠

Lees hier het hele artikel. 

Eerdere edities van Lees-, luister- en kijktips van Youngworks

Suggestie? Of meer weten over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken. Bekijk hier ons aanbod.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Of heb je een lees-, luister- en kijktip voor ons? Neem dan zeker contact met ons op.