Lees-, luister- en kijktips van Youngworks #21

Sjanne de Haan
4 maart 2024

Elke maand publiceren we een nieuwe editie van ‘Lees-, luister- en kijktips van Youngworks’. In deze rubriek deelt Youngworks maandelijks het volledige overzicht van de eerder op social media gedeelde lees-, luister- en kijktips over jongeren. Deze tips – die uiteraard altijd iets met jongeren te maken hebben – verschijnen wekelijks op dinsdag. Volg jij Youngworks al op TwitterFacebookInstagram of LinkedIn?

Overzicht van de tips van februari 2024

Kijktip: Amstergwen

Journalist en schrijver Gwen van der Zwan begeeft zich in de wereld van Twitch, een snelgroeiend online streamingplatform, dat vooral wordt gebruikt voor het streamen van games. Een jaar lang onderzoekt zij hoe het is om als vrouw je leven op internet te delen.

Een cocktail van haat, geld, dreigementen, liefdesverklaringen, pesterijen en vrouwenobjectivering die haar zelfs doet besluiten om haar borsten te vergroten.

Bekijk de docu terug via de NPO. 

Leestip: Happy, but sad. But happy.

Een week geleden kwam het NPO-rapport uit en bij veel mensen is het nog het gesprek van de dag. Wij kwamen de volgende Instagram-post tegen van schrijfster en mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen. In haar post en in de comments kun lezen wat (jonge) vrouwen soms moeten meemaken op de werkvloer.

Lees hier haar post en comments.

Kijktip: How to have Sex

‘Best! Holiday! Ever!’ Na het laatste middelbare schooljaar te hebben afgerond arriveren drie zestienjarige besties op Kreta.

In ‘How to have Sex’ wordt op een realistische, niet al te uitleggerige manier de vertwijfeling en smart die óók komen kijken bij de typische jongerenvakantie weergegeven.

Een film waarvan je had gehoopt dat jongeren ’m zagen voor ze op zuipvakantie gingen…

Nu in de bioscoop! Bekijk hier de trailer.

Luistertip: Help! Mijn kind gaat studeren

Heb jij een toekomstige student in huis? In de podcastserie ‘Help! Mijn kind gaat studeren’ praat Niels Schepers van de Universiteit Twente met studenten, ouders en experts over alles waar je tegenaan loopt in deze levensfase.

Te beluisteren op o.a. Spotify.

Eerdere edities van Lees-, luister- en kijktips van Youngworks

Suggestie? Of meer weten over jongeren?

Al sinds 1999 werkt Youngworks met een team van onderzoekers, adviseurs en trainers; en met een uitgebreid netwerk, van wetenschappers tot designers aan verschillende vraagstukken rondom jongeren (en hun toekomst). We schrijven regelmatig blogs en longreads, bekijk hier onze blogs. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken. Bekijk hier ons aanbod.

Wil jij je met collega’s verdiepen in dit onderwerp? Of heb je een lees-, luister- of kijktip voor ons? Neem dan zeker contact met ons op.