Een tweemaandelijkse rubriek van Youngworks

Jongerenonderzoek onder de loep

jongerenonderzoek onder de loep

Youngworks is een onderzoek- en adviesbureau, gespecialiseerd in jongeren als doelgroep. Naast het zelf uitvoeren van jongerenonderzoek en adviestrajecten houden de jongerenexperts van Youngworks ook nauw in de gaten wat er zoal wordt gepubliceerd door bijvoorbeeld wetenschappers en instanties. Tweemaandelijks verschijnt daarom onze rubriek ‘Jongerenonderzoek onder de loep’ waarin wij een recent jongerenonderzoek behandelen.

Waarom ‘jongerenonderzoek onder de loep’?

Er verschijnen voortdurend interessante rapporten die ons meer leren over jongeren. Soms zijn deze onderzoeken lijvig en complex. In onze rubriek ‘Jongerenonderzoek onder de loep’ licht Youngworks daarom actueel onderzoek over jongeren uit op een laagdrempelige manier. We vatten de belangrijkste uitkomsten en inzichten voor je samen en vragen drie mensen om te reageren op de resultaten: een wetenschapper, een professional uit de praktijk én een jongere zelf. Ons doel? Jou inzicht geven in jongeren en je inspireren, want jongeren zijn de toekomst!

‘Wij vinden het belangrijk om onderzoeken over jongeren op de voet te volgen. De vraag is vaak welke nieuwe inzichten je opdoet en wat je vervolgens concreet met die nieuwe kennis kunt. Daarover laten we in elke editie verschillende mensen aan het woord.’

Reeds verschenen artikelen ‘jongerenonderzoek onder de loep’

Hulp nodig bij vraagstukken rondom jongeren?

Wil jij samen met jouw organisatie succesvol worden met jongeren? Wij kunnen je helpen met een advies- en/of onderzoekstraject. In onze aanpak is het perspectief én belang van jongeren cruciaal. Hoe we dat bepalen? Op basis van meer dan 20 jaar ervaring en ons netwerk van experts én natuurlijk jongeren zelf. Met verschillende methodieken, zoals co-creatie, kwalitatief onderzoek en kwantitatief onderzoek, brengen we het perspectief van jongeren in kaart. Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk dan de volgende pagina of bekijk onze cases. Ook is onze kennis gebundeld in verschillende boeken. Bekijk hier ons aanbod.

Meer artikelen van Youngworks